Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Χιλιάδες λαού στην Λαμία υποδέχτηκαν τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη

 



Με μία ανεπανάληπτη υποδοχή χιλιάδες λαού στην πλατεία Πάρκου στην Λαμία, αψηφώντας καιρικές συνθήκες και δυσκολίες, υποδέχθηκε πριν από λίγο το άφθαρτο και θαυματόβρυτο Ιερό Σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του Αγίου του οποίου η εύρεση και φανέρωση του σεπτόυ του σκηνώματος στις 3 Μαρτίου 2006 συγκλόνισε την οικουμένη και συνεχίζει να συνταράσσει τους πιστούς σε ολόκληρη την Ορθοδοξία  με τα αμέτρητα θαύματά του.




          Στην καρδιά της Λαμίας, στην Πλατεία Πάρκου, Αρχιερείς, ιερείς, μοναχοί και μοναχές, οι πολιτικοί, στρατιωτικοί και εκπαιδευτικοί άρχοντες του τόπου, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαιδεύσεως του τόπου, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων με παραδοσιακές στολές,  με προεξάρχοντα τον Ποιμενάρχη της τοπικής Αγιοτόκου Εκκλησίας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, με τις πρέπουσες τιμές υποδέχθηκαν τον «δικό τους Άγιο», τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, ενόψει του πρώτου επίσημου εορτασμού του.

          Το Ιερό Σκήνωμα έφθασε στην Πλατεία Πάρκου και στρατιωτικό άγημα του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου, η Δημοτική Φιλαρμονική, καθώς και όλα τα Σώματα Ασφαλείας απέδωσαν τις αρμόζουσες τιμές στον Όσιο.

          Η ακολουθία επί τη υποδοχή του Ιερού Σκηνώματος εψάλη χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου,  Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμοθέου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, Καρπενησίου κ.  Γεωργίου,  Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: