Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Με Μητσοτάκη – Μηταράκη σήμερα ο Δήμαρχος Λεβαδεών κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας στην παρουσίαση των χρηματοδοτικών εργαλείων των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων


Στο Ζάππειο Μέγαρο βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Λεβαδεών κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας, προσκεκλημένος του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου και στην παρουσίαση  των χρηματοδοτικών εργαλείων των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων για την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 από τον  Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Υπουργείου, εξήρε την πολύ σημαντική δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο σχετικά με την μείωση των μεταναστευτικών ροών αναφέροντας πως «Το 2015, το 75% των παράνομων εισόδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασαν μέσα από την Ελλάδα. Πέρυσι ήταν μόλις το 5%. Υπογράμμισε δε ότι «προτεραιότητα της χώρας μας παραμένει πάντα, πρώτα και πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το αγαθό της ζωής.»


Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης μίλησε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση που μόλις ολοκληρώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, για την αντιστροφή των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης και την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας μέσα από 7 δράσεις. Τόνισε επίσης πως το μεταναστευτικό δεν τελειώνει και παρά το γεγονός πως η χώρα μας έχει ανακτήσει τον έλεγχο, στην Ευρώπη εμφανίζεται μια αύξηση των ροών. "Η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική".


Στην επιτυχία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κυρία Σοφία Βούλτεψη κατά την τοποθέτησή της στην 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων 2021-2027 που ακολούθησε της εκδήλωσης «Τρία χρόνια Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – Τρία χρόνια αποτελεσματική διαχείριση της Μεταναστευτικής Κρίσης» που διοργανώθηκε στο Ζάππειο.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, παρουσίασε τα Ταμεία Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΤΑΜΕΥ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027. Τα ΤΑΜΕΥ χρηματοδοτούν μέτρα για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, την πάταξη κυκλωμάτων λαθροδιακινητών, ενώ, παράλληλα, δίνουν έμφαση στην προώθηση της νόμιμης μετανάστευσης και σε δράσεις κοινωνικής ένταξης.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: