Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021

Open Water: Αγώνες προεπιλογής στο Δίστομο για το Ευρωπαϊκό στο Παρίσι μς την υποστήριξη της #MYTILINEOS


 Το εργοστάσιο «Αλουμίνιον Της Ελλάδος» του Τομέα Μεταλλουργίας της #MYTILINEOS, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και ο Δήμος Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τοπικούς φορείς και διοργανώνουν στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου, τον αγώνα πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Παρίσι από τις 22 έως τις 27 Ιουλίου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου και θα αναδείξει τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες που θα συγκροτήσουν την Εθνική Ομάδα Open Water, η οποία θα αγωνιστεί στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η αφίσα των αγώνων

Εν συνεχεία τα μέλη της εθνικής ομάδας που θα επιλεγούν θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων, Εφήβων / Νεανίδων, Νέων ανδρών / Νέων γυναικών που θα διεξαχθεί στο Παρίσι από τις 22 έως τις 27 Ιουλίου.

Ζητούμενο για την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος είναι στο Παρίσι να ταξιδέψουν έως και 6 αθλητές και αθλήτριες προκειμένου να πάρουν μέρος στους αγώνες. Το Σαββατιάτικο πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει τα 5χλμ Παίδων / Κορασίδων (Κ14-Κ15), τα 7,5χλμ Εφήβων / Νεανίδων (Κ16-Κ17) και τα 10χλμ Νέων ανδρών / Νέων γυναικών (Κ18-Κ19), με ώρα έναρξης στις 11.30 το πρωί.

Οπως γίνεται γνωστό εκτός συναγωνισμού θα μπορούν να μετάσχουν και κολυμβητές / τριες άνω των 20 ετών (Κ20), στο αγώνισμα των 10χλμ, για προπονητικούς λόγους.
Θα πρέπει να τονιστεί πως το Αλουμίνιον της Ελλάδος, του Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS, στηρίζει εμπράκτως τη διοργάνωση παρέχοντας το ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης και έκδοσης αποτελεσμάτων , το οποίο περιλαμβάνει:


1. Πλωτή αψίδα τερματισμού με ταμπλό για τερματισμό μέσα στο νερό.
2. Δύο Active Chip ανά αθλητή (αριστερό και δεξί χέρι) με neoprene και velcro.
3. Xρονομέτρηση και Αποτελέσματα.
4. Χρονόμετρο πραγματικού χρόνου.
5. Ζωντανά αποτελέσματα στο διαδίκτυο.
6. Κάμερα Backup.
7. Σύστημα Announcement σε Tablet.
8. 2 Σημαδούρες κίτρινες εκατέρωθεν της εισόδου προς τον τερματισμό.

Το σύστημα με το Chip είναι αντίστοιχο με αυτά που χρησιμοποιούνται σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Το σύνολο του εξοπλισμού το χειρίζεται εξειδικευμένο προσωπικό της ESE.
Τα Chip θα παραδοθούν στη γραμματεία του αγώνα μέσα σε φάκελο όπου εξωτερικά θα αναγράφεται ο αγωνιστικός αριθμός και το ονοματεπώνυμο του παίκτη. Τα Chip είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και μετά το πέρας του αγώνα θα πρέπει να επιστραφούν.


Επίσης για τους αγώνες της ΚΟΕ, συνεργάζονται ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας της Περιφέρειας Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας και το σωματείο - μέλος της Ομοσπονδίας, ΑΨΛ Μεδεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: