Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Μήνυμα για την «Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος» από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά

 




Κάθε χρόνο, στις 5 Ιουνίου, γιορτάζουμε την «Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος». Ο εορτασμός αυτής της ημέρας καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1972 και στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας στο μήνυμά της αναφέρει:

«Η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» υπογραμμίζει το πόσο βασιζόμαστε όλοι στη φύση και στην υγεία του πλανήτη μας. Οι επιστήμονες προβλέπουν ένα ζοφερό μέλλον, αν δεν αλλάξουμε πορεία, αν δεν συνειδητοποιήσουμε όλοι, πως η επιβίωση του ανθρώπινου είδους εξαρτάται άμεσα από την φροντίδα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.           

                                                                Η ΠΕ Βοιωτίας εστιάζει πάντα με δράσεις και ενέργειες στο περιβάλλον για την προστασία του όπως,

Την μελέτη διερεύνησης ρύπανσης  του Ασωπού ποταμού και αποκατάστασης αυτού. Ένα μεγάλο έργο, που στόχος του είναι ο εντοπισμό των πηγών ρύπανσης και η αποκατάσταση αυτών. Επίσης η οριοθέτηση και διευθέτηση με αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής.

Τον  καθαρισμό και την οριοθέτηση των ρεμάτων της Βοιωτίας  που είναι επίσης μια μεγάλη περιβαλλοντική δράση από την πλευρά μας γιατί σεβόμαστε το περιβάλλον μας και τους ανθρώπους του.

Την πρόληψη των πυρκαγιών που γίνεται  με έργα αντιπυρικών ζωνών σε όλη τη Βοιωτία καθώς και η τοποθέτηση υδατοδεξαμενών σε καίρια σημεία του νομού η οποία έχει ολοκληρωθεί και είναι πάντα η πρώτη μεριμνά κυρίως αυτή την εποχή.

Με τη συνεργασία φορέων και οργανώσεων της τοπικής κοινωνίας  ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σ' αυτή την πρόκληση και θα συμβάλουμε θετικά στην συλλογική προσπάθεια να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά τουλάχιστον τους κοινούς πόρους που μας κληροδότησε η προηγούμενη, αλώβητους και αναβαθμισμένους.”

                                                                     Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας

                                                                                  Φανή Παπαθωμά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: