Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Ειδική Εκδήλωση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 1η και 2 Ιουλίου στους Δελφούς


 Ειδική Εκδήλωση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα πραγματοποιηθεί από την 1η και τις 2 Ιουλίου, στο Ευρωπαϊκό και Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.  
Σύμφωνα με τους διοργανωτές: Η πανδημία COVID-19 δεν μας επέτρεψε να φιλοξενήσουμε τη ναυαρχίδα μας, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στην πραγματική γενέτειρά του, τους Δελφούς. Αν και ραγισμένη από το γεγονός, η συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση σήμαινε ότι δεν υπήρχε πραγματικό δίλημμα: έπρεπε να θέσουμε πρώτα την ασφάλεια της περιοχής και της κοινότητας. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεχάσει αυτό το μαγικό μέρος. Οι Δελφοί, με την ιστορία, την παράδοση και τη ζεστασιά των ανθρώπων τους, δίνουν νόημα στο ίδιο το Φόρουμ.

Έτσι αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια μικρότερης κλίμακας, στοχευμένη ειδική εκδήλωση στους Δελφούς, στις αρχές Ιουλίου.

Και ιδιαίτερο θα είναι: η εκδήλωση αφιέρωμα μας θα δει την έναρξη της επίσημης συνεργασίας μας με τη Διάσκεψη ασφαλείας του Μονάχου, την πιο διάσημη και μεγαλύτερη διάσκεψη στον κόσμο για την εξωτερική και διεθνή πολιτική ασφάλειας. Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι με αυτή τη νέα προοπτική και όλους τους σημαντικούς τρόπους με τους οποίους θα συνεργαστούμε με το MSC στο μέλλον. Τον Ιούλιο, πρόκειται να απολαύσουμε μια συνεδρία για το “Westlessnes”, έναν νέο όρο που επινοήθηκε στην τελευταία έκδοση του ετήσιου MSC, επιδιώκοντας να εξηγήσει την παρακμή της Δύσης σε σχέση με άλλους διεθνείς παράγοντες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δυτικές χώρες κατά την πλοήγηση μεταξύ “ανταγωνισμού” και “συνεργασίας” με τους ανελεύθερους διεκδικητές τους.

Αυτή η ειδική εκδήλωση θα μας δει επίσης να συνεργαζόμαστε ξανά με τους έμπιστους εταίρους μας, το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO). Οι επισκέπτες θα απολαύσουν αποκλειστικές συζητήσεις μεταξύ βασικών κορυφαίων αξιωματούχων και ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, καθώς και τις ευκαιρίες που προσφέρει αυτό στην ελληνική οικονομία. Υπάρχει επίσης ένα ειδικό τμήμα αφιερωμένο στη μεταναστευτική πρόκληση της ΕΕ και στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, μια νέα πρωτοβουλία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων που αποσκοπεί στην καλλιέργεια συζητήσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών για το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Η Ειδική Εκδήλωση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα πραγματοποιηθεί από την 1η και τις 2 Ιουλίου, στο Ευρωπαϊκό και Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: