Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς ζητά μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς , συνεπής στην πάγια θέση του για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους , συμμετέχει , στηρίζει και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων εργαζομένων των Κοινωνικών Δομών σε όλους τους Δήμους του νομού Βοιωτίας που καλύπτει , την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021.

Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν προσληφθεί με διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια, καθώς απασχολούνται με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), οι οποίες ανανεώνονται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων επί πολλά χρόνια ,  καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό πως, χωρίς αυτούς τους εργαζόμενους, πολλές από τις παραπάνω δομές ή θα κλείσουν ή θα υπολειτουργούν!

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , θεωρεί ότι μόνη δίκαιη λύση είναι η άμεση μετατροπή, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου. Η επίκληση από την κυβέρνηση και τους δημάρχους «συνταγματικού κωλύματος», για την δυνατότητα μετατροπής αυτών των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου, είναι προσχηματική και την επικαλούνται γιατί θέλουν να κρατάνε σε ομηρία τους εργαζόμενους.

Διεκδικούμε:

l  Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

l  Την στελέχωση όλων των Κοινωνικών Δομών με μόνιμο προσωπικό για την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών και  προσφορά σε όλους ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες.

l  Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας .

 

 

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

 

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                    ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: