Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Ενημέρωση και οδηγίες για υψηλές θερμοκρασίες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Π.Ε. Βοιωτίας

 

   Η ΠΕ Βοιωτίας και η Πολιτική Προστασία με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμα, έχει προβεί στα εξής:

·        Στην λήψη του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις ευπαθείς περιοχές και περιαστικά δάση του Νομού Βοιωτίας

·        Επίσης έχει συγκλιθεί έκτακτη σύσκεψη Συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη 01/07/2021 9:00 το πρωί

   Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας, θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

  Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας έχει ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, τους Δήμους και τις Εθελοντικές Οργανώσεις ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

 Οι Δήμοι της ΠΕ Βοιωτίας να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν σε υψηλή ετοιμότητα και να προβούν στην οργάνωση και διάθεση δροσερών και κλιματιζόμενων χώρων για το κοινό με την ανάλογη δημοσιότητα. 

Ακολουθούμε πιστά τις βασικές οδηγίες για την διαχείριση του καύσωνα που έχουν εκδοθεί από την Πολιτική Προστασία με Δελτίο Τύπου. 

«Στην Π.Ε. Βοιωτίας θα βρισκόμαστε όλοι σε επιφυλακή. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε επείγουσα κατάσταση ενώ στη διάθεση των πολιτών θα υπάρχει και κλιματιζόμενη αίθουσα. Πάντα με την σκέψη μας στον πολίτη της Βοιωτίας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών»,  δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: