Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2021: «Γιάννης Σπανός, μια διαδρομή» - Αργυρώ Καπαρού, Ερωφίλη & Άννα Ψαρρά Κεντρί – Γαλαξίδι, Σάββατο 3 Ιουλίου

 


 Μετά από τη βαθιά ανθρώπινη και υψηλών προδιαγραφών παράσταση που μας χάρισε το περασμένο Σάββατο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, έρχεται άλλη μια ξεχωριστή, νοσταλγική  βραδιά αφιερωμένη στον συνθέτη Γιάννη Σπανό, με ερμηνεύτριες την Αργυρώ Καπαρού και την Ερωφίλη, στο Γαλαξίδι, το Σάββατο 3 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δελφών « Το Λάλον Ύδωρ» 2021.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ακολουθεί τη διαδρομή του συνθέτη, από την Ελλάδα, στο Παρίσι της δεκαετίας του ΄60, την επιστροφή στην πατρίδα του ως εμπνευστή της μουσικής σκηνής του «Νέου κύματος», αλλά και τη συνέχεια της λαμπρής δημιουργικής του πορείας ως τη δεκαετία του ΄80, πατώντας επάνω στα βήματα της τρυφερότητας και της δυναμικής των τραγουδιών του συνθέτη.

Η Αργυρώ Καπαρού και η Ερωφίλη έχουν συνεργαστεί με τον συνθέτη και γνώρισαν το πλούσιο ρεπερτόριό του, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται οι μελοποιήσεις του στίχων περισσότερων από τριάντα ποιητών και στιχουργών, όπως ο Νίκος Καββαδίας, ο Κωστής Παλαμάς, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Πυθαγόρας, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Μάνος Ελευθερίου, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Κώστας Κωτούλας, η Τασούλα Θωμαϊδου κ.ά.

Στην παράσταση αυτή, η Αργυρώ Καπαρού και η Ερωφίλη ερμηνεύουν τα τραγούδια του Γιάννη Σπανού, με τον τρόπο που τους δίδαξε ο ίδιος ο συνθέτης, προσφέροντας μας τη χαρά της ακρόασης των τραγουδιών αυτών που τόσο αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από όλους μας εδώ και πολλά χρόνια.

Η ηθοποιός Άννα Ψαρρά, με την αφήγησή της ανάμεσα από τα τραγούδια, ξετυλίγει το πολύ ενδιαφέρον και γοητευτικό νήμα της ζωής του συνθέτη.

Η Ευαγγελία Μαυρίδου επιμελείται την 3μελή ορχήστρα που συνοδεύει τις τρεις καλλιτέχνιδες σε αυτό το αφιέρωμα στον συνθέτη Γιάννη Σπανό. 

Κεντρί / Γαλαξίδι, Σάββατο, 3 Ιουλίου, ώρα 21:15  

Εισιτήρια: 10 €, 5 € (φοιτητικό / ανέργων / 65+)

 Τα εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά από την Ticket Services, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.ticketservices.gr/event/festival-delfon-2021-giannis-spanos/?lang=el

 

Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” 2021

Για περισσότερες πληροφορίες:

Φεστιβάλ Δελφών - Delphi Festival

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: