Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Το χρυσό κλειδί της πόλης στον Αρχιεπίσκοπο εισηγείται στο ΔΣ ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας


 Θανάσης ΜερτζάνηςΘΑΝΑΣΗΣ ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ

Ο δήμος Λεβαδέων εμβαθύνει την τιμή στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου και προτείνει στη συνεδρίαση του ΔΣ την ερχόμενη Δευτέρα, να του αποδοθεί το Χρυσό Κλειδί της πόλης στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση και στη βάση της ομόφωνης απόφασης της δημοτικής αρχής Τσιφή το 2009 που τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη του δήμου.

Οι δηλώσεις του  δημάρχου Λεβαδέων άλλωστε αποκαθιστούν το εκ παραδρομής υπηρεσιακό λάθος το οποίο δεν αλλοιώνει την ουσία της πρόθεσης του δήμου να τιμήσει το έργο, την προσφορά και την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας στην περιοχή αλλά και το ρόλο της εκκλησίας στην επανάσταση του 21.

Οι πρώτες επαφές για το θέμα έχουν χαροποιήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και αναμένεται η συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.

Αν και εφόσον η πρόταση γίνει αποδεκτή από το σώμα η δημοτική αρχή προετοιμάζει την τιμητική εκδήλωση στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου  για τις 19 Ιούλιου όπου και έχει προγραμματιστεί η έναρξη των εκδηλώσεων στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την επανάσταση με την ονοματοδοσία του δημοτικού σταδίου της Λιβαδειάς σε στάδιο Λάμπρος Κατσώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: