Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Την Τετάρτη και διαδικτυακά η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

 


ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 και ώρα 14.00, πραγματοποιείται διαδικτυακά η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Επίσημος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η ψηφιοποίηση της ελληνικής οικονομίας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Στο πλαίσιο αυτό, η βιομηχανία και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις κατά τη ψηφιακή τους μετάβαση θα χρειαστούν την μέγιστη υποστήριξη για την υλοποίηση των επενδύσεων τους σε δράσεις αυτοματοποίησης της παραγωγής τους και την προσαρμογή των συστημάτων τους στις νέες τεχνολογίες, καθώς επίσης και για την εκπαίδευση των εργαζομένων τους, με στόχο την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των πλεονεκτημάτων που τις συνοδεύει.

Η πιθανή έλλειψη πρόσφορων συνθηκών και κινήτρων και οι αγκυλώσεις κατά τη διαδικασία αυτής της μετάβασης, θα έρθουν να προστεθούν στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα των επιχειρήσεων και πιθανόν να επιφέρουν κινδύνους ακόμη και για τη βιωσιμότητά τους, κάτι που θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα για την ελληνική οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πολιτικός επιστήμονας και πληροφορικός. Είναι απόφοιτος του MIT (M.Sc. στην τεχνολογική πολιτική), του Harvard Kennedy School (M.A. στη δημόσια πολιτική) και του τμήματος πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει αναλάβει να υλοποιήσει ένα άκρως απαιτητικό εγχείρημα, αυτό της δημιουργίας του Ψηφιακού Κράτους. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας αφήνουν σοβαρά περιθώρια αισιοδοξίας.

Η παρουσία του Υπουργού αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Σύνδεσμο και η επιχειρηματική κοινότητα της περιφέρειας αναμένει να τον ακούσει με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου περιλαμβάνει:

14.00-14.05  Σύνδεση-καλωσόρισμα 

14.05-14.15: Χαιρετισμός  Προέδρου Γενικής Συνέλευσης

14.15-14.20: Χαιρετισμός Προέδρου Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ,

        κ. Ευθυμίου Βιδάλη,

14.20-14.40: Ομιλία Προέδρου ΣΒΘΣΕ, κας Ελένης Κολιοπούλου

14.40-15.00: Ομιλία Υπουργού Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

        κ. Κυριάκου Πιερρακάκη

          15.00: Πέρας εργασιών - Αποφώνηση

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των κάτωθι χορηγών:

GOLD SPONSOR:

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ-ΜΕΤΚΑ / ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

SILVER SPONSORS:

ΗΡΑΚΛΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ και SOVEL AE.

BRONZE SPONSORS:

ΒΙΟΣΕΡ ΑΕ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΕ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ

SPONSORS:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΑΕ-EZA, ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΕ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, NISOS ADVISORS, ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ ΑΕ, POINT OE, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ

SUPPORTERS:

ELIKON LOGISTICS IKE, ICAP GROUP AE, ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ ΑΒΕΕ, ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ, ΤΥΡΑΣ και ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΑΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: