Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 


Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11), στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης.

Την εκδήλωση με θέμα: "Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης - Για μια Ευρώπη πιο Συνεκτική", τη διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Γραφείο του Αν. Υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, όπως επίσης και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος. Ομιλίες θα απευθύνουν κατά σειρά οι:

v Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών.

v Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αν. Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα.

v Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

v Φωτεινή Ασδεράκη, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάτοχος της Έδρας Jean Monnet  και Πρόεδρος της Διδακτορικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας & Άμυνας.

 Στο χώρο της εκδήλωσης θα φιλοξενηθεί φωτογραφική έκθεση για τα 40 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

«40 χρόνια πριν, η Ελλάδα εντάχθηκε στις τότε Ευρωπαϊκές Οικονομικές Κοινότητες ως 10ο μέλος. Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να δικαιωθεί η ιστορική επιλογή του αφοσιωμένου φιλοευρωπαϊστή Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος κέρδισε επάξια τον τίτλο του Εθνάρχη.

»40 χρόνια μετά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει τη χαρά και το προνόμιο να διοργανώνει στην έδρα της, τη Λαμία, μια ξεχωριστή επετειακή εκδήλωση για να αποδώσει φόρο τιμής σε αυτήν την ιστορική πολιτική επιλογή, αλλά και για να ανοίξει περαιτέρω το διάλογο για την Ευρώπη που μας αξίζει και οραματιζόμαστε», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: