Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΚΕΔΕ: Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση υπό τον Γ. Καμίνη

Με απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ συγκροτείται Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. 
Οι τελικές θέσεις της ΚΕΔΕ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συζητηθούν στο θεματικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ένωση μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Μακεδονίας, στις 23 και 24 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η συνταγματική αναθεώρηση είναι μία διαδικασία πάνω και πέρα από κόμματα. Αφορά, όπως είπε, την καθημερινότητα των πολιτών και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.  
Τόνισε ακόμη πως ως θεσμικός φορέας του Κράτους και ο κατεξοχήν εκφραστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, η ΚΕΔΕ, συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση, καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις που στηρίζουν την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης.
«Απαιτείται μία ουσιαστική διαβούλευση με υπευθυνότητα και ωριμότητα μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων  προκειμένου να μπει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης» πρόσθεσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: