Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Βρυξέλλες: Τον Ιούνιο εκκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Σκόπια

Το Συμβούλιο της Ε.Ε. έχει ορίσει μια «σαφή πορεία» για το άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο του 2019, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μάγια Κοτσίγιανσιτς, ερωτηθείσα σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τη ίδια, τα βήματα για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. είναι «σαφή». «Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, οι προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ενδυναμωθούν», ανέφερε σημειώνοντας, ωστόσο, πως οι εν λόγω εργασίες περιλαμβάνουν επίσης την εφαρμογή των «απαραίτητων μεταρρυθμίσεων».
Υπενθυμίζεται πως από το βήμα της Βουλής την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. δεν σχετίζεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί ανά πασά στιγμή να ασκήσει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. «Και αυτό το δικαίωμα της πατρίδας μας αρνούμαι να το απεμπολήσω», πρόσθεσε.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: