Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Δημοτικές εκλογές 2019 – Δήμος Ορχομενού: Τα δεδομένα και «τ` αγκάθια» για εκείνους που φιλοδοξούν ν` ανέβουν τα… σκαλιά του Δημαρχείου!


Όσο οι μέρες περνούν, όσο πλησιάζουμε προς το μήνα των εκλογών, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης θα κορυφώνεται, αναλογικά και με την αγωνία των συνδυασμών να αποκτήσουν ολοένα και μεγαλύτερη  διείσδυση και αποδοχή. Το πρόσωπα που τίθενται επικεφαλής αλλά και τα πρόσωπα που θα τα πλαισιώνουν, γίνονται – εκ των πραγμάτων οι πρωταγωνιστές της καθημερινότητας μας!!!

Ο Δήμος Ορχομενού (και σ` αυτή την εκλογική αναμέτρηση) θα αντλήσει υποψηφίους και από τις δύο Δημοτικές Ενότητες – Ορχομενού και Ακραφνίου – ενώ η απλή αναλογική με την οποία θα πάμε στις Δημοτικές Εκλογές περιπλέκει ακόμη περισσότερο (αυτή τη φορά ) τη μοιρασιά ανάμεσα στους «από κει» και τους «από εδώ».

Στη  Δ.Ε. Ακραιφνίας αναλογούν σήμερα 6 σύμβουλοι στο σύνολο των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου -  πλην του Δημάρχου - ενώ το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από τους εκλεγμένους  στη Δ.Ε. Ορχομενού.
Εάν σ` αυτό το δεδομένου,  προσθέσουμε τον παράγοντα της αναλογίας ανδρών - γυναικών όπως και τον αριθμό των συνδυασμών που θα έχουμε στις Δημοτικές Εκλογές του προσεχούς Μαϊου, τελικά, πόσοι  και με πόσους σταυρούς θα μπορέσουν να εκλεγούν;;;
Έχουμε καιρό ακόμη μέχρι τότε  και …  θα τα ξαναπούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: