Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Καρναβάλι Ορχομενού: Από γενιά σε γενιά Ορχομενίων – Επίσκεψη των μαθητών του 1ου Γυμνασίου για να δουν την κατασκευή των αρμάτων!


Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία έλαβαν πρόσφατα ο Γυμνασιάρχης του 1ου Γυμνασίου Ορχομενού κ. Σταυρακάκης και ο Ορχομένιος καθηγητής τους κ. Χριστοδουλου προκειμένου να … μυήσουν περισσότερο τους έφηβους Ορχομένιους σε μια παράδοση που ξεπέρασε πλέον τις πέντε δεκαετίες: Το Καρναβάλι Ορχομενού!




Οι μαθητές του Γυμνασίου μας είχαν την χαρά να βρεθούν στο χώρο όπου γίνεται η κατασκευή των αρμάτων. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου κ. Τσάκος με μέλη και εθελοντές του Συλλόγου τους ξενάγησαν στον χώρο και στην συνέχεια τους εξήγησαν για την παράδοση του Καρναβαλιού, τον τρόπο κατασκευής των αρμάτων, την αξία του εθελοντισμού κλπ.  «Ευχαριστούμε πολύ τους καθηγητές για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν έτσι ώστε να γνωρίσουν τα παιδία την αξία του εθελοντισμού αλλά και να πάρουν μια πρώτη "γεύση" για τον τρόπο κατασκευής των αρμάτων αφού αυτά θα γίνουν κάποτε οι "αυριανοί καρναβαλιστές» σχολίασε σχετικά μέσα από τη σελίδα του Συλλόγου στα social media ο κ. Τσάκος.

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας!
Μπράβο στους ακούραστους εθελοντές 
του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: