Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ενημέρωση από τον Δήμο Θηβαίων σχετικά με την κατολίσθηση στην Αλυκή και την πλημμύρα στη Λιβαδόστρα






Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι σήμερα 28/1/2019 στον παραλιακό οικισμό της Αλυκής της Τ.Κ. Ξηρονομής σημειώθηκε αποκόλληση και κατολίσθηση τεράστιων βράχων, που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί μερικώς παρακείμενη οικία- η οποία ευτυχώς ήταν ακατοίκητη- και να αποκοπεί η πρόσβαση αγροτικού δρόμου, που βρίσκεται πλησίον αυτής. Η κατολίσθηση προκλήθηκε λόγω διάβρωσης του βουνού από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.
Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Δήμος Θηβαίων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, καθώς η περιοχή ανήκει σε αρχαιολογική ζώνη, που έσπευσαν στο σημείο. Για την ασφάλεια των πολιτών τοποθετήθηκε σχετική σήμανση απαγόρευσης πρόσβασης, ώστε να αποκλειστεί η περιοχή και ειδοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες παρακείμενων οικιών να απομακρυνθούν από τις οικίες τους, προληπτικά και μέχρι νεώτερης ενημέρωσης.
Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου για να δει από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν. Στον χώρο επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Θίσβης  κ. Αν. Καμούτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Σκαλής, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στ. Κεφαλάς και ο Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Στ. Χαλβατζής.
Επιπλέον, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, σημειώθηκε πλημμύρα στον παραλιακό οικισμό της Λιβαδόστρας της Τ.Κ. Λεύκτρων καθώς έσπασε η κοίτη του ποταμού 500μ. περίπου πριν τη συνάντησή του με τη θάλασσα, με συνέπεια να πλημμυρίσει η περιοχή, να καταστραφεί ο παραλιακός δρόμος και η παραλία. Στο σημείο έσπευσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων για αυτοψία, παρουσία του Προέδρου της Τ. Κ. Λεύκτρων κ. Χ. Τσαραμπάρη. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε το πρόβλημα και αποτιμήθηκαν οι ζημιές προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν ενέργειες για την αποκατάστασή τους.
Αύριο 29/1/2019 στο Δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τις αρμόδιες υπηρεσίες Δήμου και ΕΦΑ για τον συντονισμό των επόμενων ενεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: