Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Κ. Καραμανλής: Πλήρως τεκμηριωμένη η κριτική της Ν.Δ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα από την απόφαση του Βουκουρεστίου σχετικά με την ΠΓΔΜ, επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, χαρακτηρίζοντας ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη την κριτική που ασκεί η Ν.Δ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε» αναφέρει ο κ. Καραμανλής και συνεχίζει:
«Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα».
Και καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός: «Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα». 
Πηγή www.naftemporiki.gr - φωτογραφία: Αρχείο ORCHOMENOS PRESS 

Δεν υπάρχουν σχόλια: