Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Η κα Μαρία Σπυράκη μοναδική Ελληνίδα υποψήφια για τα βραβείο «Ευρωβουλευτής της χρονιάς»

Η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και του Ε.Λ.Κ. Μαρία Σπυράκη είναι η μοναδική Ελληνίδα υποψήφια για τα βραβείο «Ευρωβουλευτής της χρονιάς». Η κα. Σπυράκη πέρασε στην τριάδα που διεκδικεί το βραβείο στην κατηγορία Βιομηχανίας, Έρευνας και Καινοτομίας μαζί με τους συναδέλφους της Christian Ehler από τη Γερμανία και Patrizia Toia από την Ιταλία. 

Οι υποψήφιοι επιλέγονται από το σύνολο των 751 ευρωβουλευτών με βάση τις προτάσεις που κάνουν φορείς, οργανώνεις πολιτών και ενώσεις που εκπροσωπούν πανευρωπαϊκά τη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
Η κα. Σπυράκη προτάθηκε με ανοιχτή διαδικασία με βάση τη νομοθετική δραστηριότητά της αλλά και την παρουσία της στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα. Μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής της ΝΔ συμμετείχε στη Διεθνή Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα COP24 στο Κατοβίτσε και στη Διάσκεψη για Καθαρή Ενέργεια στα ευρωπαϊκά νησιά στο Λανθαρότε των Κανάριων Νήσων. 
Τον Μάιο διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο «Η Ψηφιακή Οικονομία καταλύτης στην Περιφερειακή Ανάπτυξη» με κεντρική ομιλήτρια την Επίτροπο για την Ψηφιακή Οικονομία Mariya Gabriel ενώ τον Ιούνιο του 2018 ξεκίνησε την καμπάνια «Ψάρι ή Πλαστικό» για την αντικατάσταση των πλαστικών μιας χρήσης με ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα πλαστικά με τη στήριξη του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Jyrki Katainen.

Δεν υπάρχουν σχόλια: