Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019

Αφιερωματική εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ για τη ζωή και το έργο του Παύλου Μπακογιάννη

Σε εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ αφιερωμένη στον Παύλο Μπακογιάννη έδωσε το παρών απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε δήλωσή του μετά το πέρας της, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την ΕΣΗΕΑ για τη διοργάνωση «αυτής της πολύ όμορφης, πολύ ζεστής και πολύ συγκινητικής εκδήλωσης», με την οποία η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών τίμησε 30 χρόνια μετά τον θάνατό του τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη ως δημοσιογράφου, αλλά και ως δημόσιου άνδρα.


«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΣΗΕΑ και ειδικά στην πρόεδρό της για τη διοργάνωση αυτής της πολύ όμορφης, πολύ ζεστής, της πολύ συγκινητικής εκδήλωσης. Η ΕΣΗΕΑ τίμησε 30 χρόνια μετά τον θάνατό του τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη ως δημοσιογράφου αλλά και ως δημόσιου άνδρα.
Η επιτυχία μιας εκδήλωσης εξαρτάται από αυτά τα οποία λέγονται στην εκδήλωση αυτή. Και πράγματι, σήμερα, δεν ακούστηκε τίποτα το κοινότοπο, τίποτα το συνηθισμένο, τίποτα το προβλέψιμο για τον Παύλο Μπακογιάννη. Και αυτό, ίσως, με τον τρόπο του λέει πολλά για το δικό του προσωπικό μεγαλείο.
Για τον Παύλο έχουν ειπωθεί πολλά. Θα πω μόνο σήμερα ότι μας λείπει ο Παύλος Μπακογιάννης ως δημοσιογράφος. Ως ένας άνθρωπος ο οποίος έβλεπε ότι ο  ρόλος της δημοσιογραφίας είναι να ελέγχει την εξουσία, μακριά από συμφέροντα και μακριά από εξαρτήσεις. Η ελεύθερη δημοσιογραφία είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Η ελεύθερη δημοσιογραφία είναι αυτή που προστατεύει την εξουσία από υπερβάσεις. Αυτήν πρέσβευε πάντα ο Παύλος Μπακογιάννης. Γι’ αυτήν αγωνίστηκε και γι’ αυτό και η παρακαταθήκη του ως δημοσιογράφου είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ.  
Και πάλι, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΣΗΕΑ για μια πραγματικά ξεχωριστή, για μια πολύ όμορφη εκδήλωση».
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Βοιωτή Αντιπρόεδρος κα Άρια Αγάτσα σχολίασε: «Με ευχαρίστησε η σημερινή εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη.Δεν το αναφέρω αυτό μόνο ως αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, δηλαδή "επειδή την κάναμε εμεις...".Αρεσε γιατί δεν ήταν κάτι "στημένο" , " περιχαρακωμένο, κι ακούστηκαν αλήθειες για έναν άνθρωπο που ήταν ενωτικός και παράλληλα ασυμβίβαστος...Οι ομιλητές-απ όλους του πολιτικούς χώρους- είχαν κάτι όμορφο να πουν...Χάρηκα που ειδα πρόσωπα ευχαριστημένα γι αυτη την εκδήλωση». Δεν υπάρχουν σχόλια: