Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019

«Οι Στοιχειωμένοι» του Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Ένα σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ

Βασισμένο στα δημοτικά τραγούδια
Το Γιοφύρι της Άρτας, Του Νεκρού Αδελφού
και Το Στοιχειό της Χάρμαινας σε ποίηση Σωτήρη Τριβιζά


Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και Παρασκευή 1 Μαρτίου, 2019 | 20:00
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
O λαϊκός θρύλος της Άμφισσας, Το Στοιχειό της Χάρμαινας, ανεβαίνει μουσικοθεατρικά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από το συνθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Δελφών Δημήτρη Μαραμή. Το στοιχειό της Χάρμαινας, είναι ένας θρύλος ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή ο οποίος έχει διασωθεί μέσω του προφορικού λόγου κι αποτελεί μέρος της τριλογίας του σύγχρονου ελληνικού μιούζικαλ του συνθέτη, Οι Στοιχειωμένοι. Για την ιστορία αυτή, το πρωτότυπο λιμπρέτο έχει γράψει ο ποιητής Σωτήρης Τριβιζάς. Στη συνείδηση των σύγχρονων κατοίκων κι επισκεπτών της περιοχής ο μύθος έχει διαδοθεί μέσω της όμορφης μυθοπλασίας της Μάντυς Δασκαλοπούλου, ιστορία που αποτελεί και τη βάση για την αναπαράσταση του θρύλου του στοιχειού της Χάρμαινας τις απόκριες στην Άμφισσα.

Ο Δημήτρης Μαραμής μετά την τεράστια επιτυχία του Ερωτόκριτου, που συνέθεσε για τηνΕναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2017, θα παρουσιάσει ύστερα από παραγγελία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το νέο του σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ, τους Στοιχειωμένους, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι Στοιχειωμένοι είναι μια τριλογία που βασίζεται στις δημοτικές παραλογές Το γιοφύρι της Άρτας, Του νεκρού αδελφού καθώς στο πρωτότυπο έργο Το στοιχειό της Χάρμαινας, σε ποίηση του Σωτήρη Τριβιζά, που ακολουθεί πιστά την τεχνοτροπία των δημοτικών τραγουδιών.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Θάνος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, μετά την πολυσυζητημένη Ηλέκτρα του για το Εθνικό Θέατρο και τον Ορφέα του Μοντεβέρντι το 2017 στο Μέγαρο, επιστρέφει στον αγαπημένο του χώρο, το μουσικό θέατρο.

Τους ρόλους ερμηνεύει ομάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών από τον χώρο του έντεχνου τραγουδιού και του μουσικού θεάτρου: Αργυρώ Καπαρού (Μάνα), Θοδωρής Βουτσικάκης (Κωσταντής), Βασιλική Καρακώστα (Γυναίκα του Πρωτομάστορα), η πρωτοεμφανιζόμενη Ελένη Δημοπούλου (Αρετή, Λενιώ),Βασίλης Δημακόπουλος (Πρωτομάστορας), Λητώ Μεσσήνη (Πουλί), Σταμάτης Πακάκης και Νίκος Ζιάζιαρης (Στοιχειά, Μάστοροι και Άνεμοι). Συμμετέχει μουσικό σύνολο από δεξιοτέχνες μουσικούς το οποίο θα διευθύνει ο συνθέτης του έργου Δημήτρης Μαραμής. 

Συνολική διάρκεια: 100 λεπτά

Σκηνοθεσία Θάνος Παπακωνσταντίνου
Σκηνικά - κοστούμια Νίκη Ψυχογιού
Φωτισμοί Χριστίνα Θανάσουλα

Διανομή με αλφαβητική σειρά:
Θοδωρής Βουτσικάκης Κωσταντής, Χορός
Βασίλης Δημακόπουλος Πρωτομάστορας, Χορός
Ελένη Δημοπούλου Λενιώ, Αρετή, Χορός
Νίκος Ζιάζιαρης Χορός, Στοιχειά, Μάστοροι, Άνεμοι
Αργυρώ Καπαρού Μάνα, Χορός
Βασιλική Καρακώστα Γυναίκα Πρωτομάστορα, Χορός
Λητώ Μεσσήνη Χορός, Πουλί, Άνεμοι
Σταμάτης Πακάκης Χορός, Στοιχειά, Μάστοροι, Άνεμοι

Συμμετέχει μουσικό σύνολο από δεξιοτέχνες μουσικούς

Μουσική διεύθυνση, πιάνο | Δημήτρης Μαραμής

Η προπώληση αρχίζει στις 28 Ιανουαρίου.

Τιμές εισιτηρίων
* 9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι)
* 12 €
* 18 €
* 26 €
* 32 €
* 38 €
* 45 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Εισιτήρια 210 72 82 333, megaron.gr
και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες
210 72 82 333 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr