Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

Οι όροι της συμφωνίας ΛΑΡΚΟ- ΔΕΗ

Ποσό της τάξης των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα καλείται να καταβάλλει η ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών, που σύμφωνα με το ΑΜΠΕ θα ανακοινωθεί επισήμως σήμερα.
Όπως έχει γράψει  η «Ν» με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, στο πλαίσιο της νέας σύμβασης προμήθειας η ΛΑΡΚΟ θα παρέχει εγγυήσεις για την κάλυψη εφεξής έως και του συνόλου των τρεχουσών καταναλώσεων, μέσα από συγκεκριμένες χρηματοροές. Επίσης, θα υπάρχει μέριμνα για την αποπληρωμή των χρεών που δημιουργήθηκαν από το 2017 και μετά, στο πλαίσιο της τελευταίας σύμβασης προμήθειας που είχαν υπογράψει οι δύο εταιρείες.
Το τελικό κείμενο της συμφωνίας εν είδει MoU θα αποτελέσει και τη βάση για την υπογραφή της νέας σύμβασης και επομένως, όπως επισημαίνουν άνθρωποι του χώρου, η ΔΕΗ δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσει τις επιπτώσεις της άρσης εκπροσώπησης της ΛΑΡΚΟ. Να σημειωθεί πως έχει δοθεί χρονικό περιθώριο μέχρι την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019.
Στο τραπέζι των συζητήσεων, μεταξύ άλλων, έχουν τεθεί εναλλακτικές τακτικές όπως μείωση της παραγωγής, καθώς και η μείωση του λειτουργικού κόστους ανά τόνο παραγωγής μεταλλεύματος. Όπως, όμως, επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, η τελική διατύπωση των αποφάσεων στην παρούσα φάση είναι ήσσονος σημασίας και θα καθορίσει την από δω και πέρα συνεργασία των δύο πλευρών.
naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λάμπρος Αριστ. Ρόδης - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Βοιωτίας με τον κ. Φάνη Σπανό

www.endelfoisonline.gr