Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Φιλίνη – Σαλαμπάσης: …ο παλιός είναι αλλιώς…(και εδώ καλύτερος) στην αυλαία των Χαριτησίων 2015

       





  Το βράδυ της Παρασκευής στις 11 του Σεπτέμβρη 2015, και η κεντρική πλατεία του Ορχομενού (πλατεία Ηρώων) γέμισε κόσμο. Κόσμο που ομολογουμένως περίμενε την τελευταία εκδήλωση του Δήμου Ορχομενού στα «Χαριτήσια 2015» με επιφύλαξη και κάποια… δυσπιστία. Αυτό βέβαια οφειλόταν στο ότι η Ελένη Φιλίνη ήταν γνωστή στους περισσότερους από τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις της, ενώ τον Γιώργο Σαλαμπάση μόνο οι μεγαλύτερες ηλικίες τον γνώριζαν.
          Όμως λίγο μετά τις 10 που άρχισαν το πρόγραμμά τους, η επιφύλαξη έγινε ανεπιφύλακτη αποδοχή και η δυσπιστία θερμό κι ολόψυχο χειροκρότημα. Η μεν ωραιότατη κυρία Φιλίνη αποδείχτηκε και πολύ καλή τραγουδίστρια, ενώ ο συμπαθέστατος Γιώργος Σαλαμπάσης καλύτερος και από τότε που μεσουρανούσε στο τραγουδιστικό στερέωμα με το «Σ΄αγαπάω, μ΄ακούς;», αφού τώρα έχει και την εμπειρία να ξεσηκώνει τον κόσμο με το απλό κι αυθόρμητο φέρσιμό του.






          Το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι δύο καλλιτέχνες ήταν πάρα πολύ όμορφο και πλούσιο. Ένα μελωδικό ταξίδι που πήγαζε από το τεράστιο αποθεματικό των Ελλήνων συνθετών. Μια απολαυστική διαδρομή από Χατζιδάκι μέχρι… νησιώτικα. Οι δυο καλλιτέχνες ελάχιστα στάθηκαν στην πίστα. Την περισσότερη ώρα ήταν ανάμεσα στους θεατές μαζί με τους οποίους τραγουδούσαν. Και μια ευχάριστη έκπληξη: Ο Γιάννης Τσιτουρίδης που ήταν στα κρουστά, αποδείχτηκε και πολύ καλός μίμος. Για μισή ώρα περίπου χάρισε γέλιο μιμούμενος αξέχαστες φιγούρες του ελληνικού κινηματογράφου, τον Θανάση Βέγγο, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον Βασίλη Αυλωνίτη, τον Διονύση Παπαγιανόπουλο, τον Νίκο Σταυρίδη, τον Σπύρο Καλογήρου, τον Νίκο Φέρμα αλλά και τον Τόλη Βοσκόπουλο. Στα πλήκτρα ήταν ο Πάρις Βασιλείου και στο μπουζούκι ο εξαιρετικός Λέων Πέππος (Λεωνίδας Καραφυλίδης).
          Οι εκατοντάδες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία του Ορχομενού απόλαυσαν πραγματικά το τετράωρο πρόγραμμα και ανταποκρίθηκαν με μεγάλο κέφι είτε  χορεύοντας είτε τραγουδώντας μαζί με τους καλλιτέχνες. Φυσικά πάντα παρούσα και η Δημοτική Αρχή. Ο Δήμαρχος Ορχομενού και πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος με τη σύζυγό του Ευγενία, Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων, Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής μας.
          Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι Νίκος Κουβαράς, Χρήστος Καρατζάς, Δημήτρης Γούλας, Χρήστος Πελώνης, Δημήτρης Χριστοδούλου, Γιώργος Παπανικολάου και ένας που θέλησε να μείνει ανώνυμος.


Γραφείο Τύπου Δήμου Ορχομενού

Δεν υπάρχουν σχόλια: