Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Καβειρίου Θήβας- Πρόσκληση

Ο Δήμος Θηβαίων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας προσκαλούν δημότες και συλλόγους την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 στο Αρχαίο Θέατρο Καβειρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το Σωματείο “Διάζωμα- Πολίτες για τα Αρχαία Θέατρα”, με το οποίο συνεργάζονται η ΕΦΑ Βοιωτίας,  ο Δήμος και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την ανάδειξη του σημαντικού αυτού πολιτισμικού μνημείου.


Θα προηγηθεί ξενάγηση στο χώρο από την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας Δρ. Αλεξάνδρα Χαραμή.

Στην εκδήλωση με τίτλο “Με πνοές Ελληνικές” θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Μπένος Σταύρος και περίπου 400 άτομα- μέλη του Σωματείου, ο σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος , που θα ερμηνεύσει μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και Pedro Ettouralde με ελληνικά στοιχεία και ο ηθοποιός Λάμπρος Τσάγκας, που θα απαγγείλει στίχους του ποιητή Πίνδαρου.

Για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα αναχωρήσει από το ΚΤΕΛ Θηβών στις 17:30 λεωφορείο, το οποίο θα σταματήσει 1χλμ πριν το Αρχαίο Θέατρο και θα ακολουθήσει διαδρομή με τα πόδια. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 2262350652.


Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά το ΚΤΕΛ Θηβών για τη διάθεση του λεωφορείου.

Επίσης από την κεντρική πλατεία Βαγίων οργανώνεται πεζοπορία στις 17:00 μέχρι το Καβείριο, την οποία διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι και η Δημοτική Ενότητα Βαγίων.

Για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν με Ι.Χ. ενημερώνουμε ότι το Αρχαίο Θέατρο Καβίρειο βρίσκεται 8 χλμ δυτικά των Θηβών (έξοδος προς Λιβαδειά) και θα πρέπει να ακολουθήσουν τις ενημερωτικές πινακίδες.  Σημειώνεται ότι λόγω της στενότητας του δρόμου καλό είναι το αυτοκίνητο να το αφήσουν 1χλμ πριν το θέατρο και να ακολουθήσουν τη διαδρομή με τα πόδια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: