Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδα - 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδα -  200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Επετειακό μήνυμα του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δημάρχου Καρπενησίου, κ. Νίκου Σουλιώτη

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Με Θηβαίο, Μπασιάκο και Καρακώστα εκπροσωπείται στη νέα Βουλή ο νομός μας

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Θηβαίος. 
Αναμενόμενα τα εκλογικά αποτέλεσμα στη Βοιωτία, καθώς οι κάλπες φανέρωσαν πως στο Νομό μας, ο «κεντρώος χώρος» παραμένει το κύριος διαμορφωτής του εκλογικού αποτελέσματα και παράλληλα οι πιο… ρευστοί ψηφοφόροι.   
Ενδεικτικό είναι πως  - σύμφωνα πάντα με το χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα – ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διατηρήσει πολύ υψηλά ποσοστά ( παρά τη διαρροή των δύο του πρώην Βουλευτών στο Νομό κκ. Σταθά και Σκούμα - σσ. οι οποίοι και αποτέλεσαν εξ αρχής τον πυρήνα της Λαϊκής Ενότητας), όπως και η άνοδος του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που οφείλεται εν πολλοίς στην υποψηφιότητα Περγαντά.

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε το 37,7 % των ψηφοφόρων και εκλέγει ένα Βουλευτή, τον Λιβαδείτη εκπαιδευτικό κ. Νίκο Θηβαίο,  πρόσωπο που τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης στο χώρο του, ως Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας. 
Ο κ. Θηβαίος, πλέον, περνάει σ` ένα άλλο πολιτικό σκαλοπάτι και καλείται να «χτίσει πολι 
Ο κ. Εύαγγελος Μπασιάκος,
που επανεκλέγχθηκε Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας.
τικές σχέσεις» με όλους τους Βοιωτούς, κυρίως εκτός των  αστικών κέντρων, στα οποία εν πολλοίς κινούνταν μέχρι σήμερα.

Η ΝΔ, ως δεύτερο κόμμα, θα πορευτεί εκ νέου με εκλεγμένο
Βουλευτή τον κ. Ευάγγελο Μπασιάκο, ενώ σίγουρα θα προκύψουν ζητήματα στο εσωκομματικό της πεδίο και σε τοπικό επίπεδο.  
Το ποσοστό του 23,5% είναι απλά... αξιοπρεπές και εν πολλοίς επίσης αναμενόμενο.  

Με τον ίδιο περίπου αριθμό ψήφων, όσο και το περασμένο Γενάρη, η Χ.Α. κατάφερε εν τέλει να αναδειχθεί  η «τρίτη δύναμη» και να εκλέξει Βουλευτή στο Νομό μας, τον οικονομολόγο κ. Ευάγγελο  Καρακώστα, με ποσοστό περίπου 7,7%. 
Αυτό επίσης συμβαίνει για πρώτη φορά – χάρις πάντα στην επιθυμία του κόσμου – και είναι βέβαιο πως όλοι – σε επίπεδο α και β βαθμού αυτοδιοίκησης - θα κληθούν να διαχειριστούν τη πολιτική αυτή δύναμη στο Νομό μας,  που έχει το δικό της εκπρόσωπο στο κοινοβούλιο (και  θα γνωρίσουμε εκ των πραγμάτων  συν τω χρόνω). 
Το ΚΚΕ – για μια ακόμη φορά – κατάφερε να συσπειρωθεί ικανά αλλά όχι τόσο όσο χρειάζονταν για κατακτήσει την 3η έδρα στο Νομό, που ήταν και ο απόλυτος στόχος ακόμη και σε επίπεδο ηγεσίας, εξ ου και η υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στο Νομό. Μάλλον χάθηκε μια «ιστορική ευκαιρία». 
Συσπείρωση μεγάλη αλλά όχι όση θα μπορούσε – υπό άλλες συνθήκες – είχαμε και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, με τον κ. Κλέαρχο Περγαντά να συγκέντρωνε το μεγαλύτερο «πολιτικό ενδιαφέρον», όχι όμως έως του σημείου να «γυρίσει» μερικές ακόμη δεκάδες ψηφοφόρων προς το μέρος του, αφού – κακά τα ψέματα – σήκωσε πάνω του συνολικά αυτόν τον προεκλογικό αγώνα. Το ποσοστό του 6,7 % είναι υπολογίσιμο και το χρεώνεται ως «προσωπική νίκη», το δίχως άλλο. 
Ο νεοεκλεγείς Βουλευτής Ν. Βοιωτίας του Λαϊκού Συνδέσμου
 - Χρυσή Αυγή κ. Ευάγγελος Καρακώστας.

Στον αγώνα για τα πιστεύω τους,  φαίνεται πως θα παραμείνουν τόσο ο κ. Γιάννης Σταθάς, όσο και ο κ. Θανάσης Σκούμας, οι δύο «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ που από την πρώτη στιγμή ακολούθησαν τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και έστησαν τον πυρήνα της Λαϊκής Ενότητας. Η συνέπεια λόγων και πράξεων – όπως πολλές φορές είχαν επαναλάβει – τους οδήγησε σ` αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο σίγουρα "δεν δικαιώνει τον αγώνα τους", πάντοτε γι` αυτό που εκείνοι με πάθος πιστεύουν ως το καλύτερο για τη σωτηρία της χώρας μας. 
Οι ΑΝ.ΕΛ κράτησαν – παρ` όλα όσα λέγονταν – και στη Βοιωτία. Τα στελέχη του κ. Πάνου Καμμένου είναι γεγονός πως δεν δείλιασαν, βγήκαν στον κόσμο και κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσοστό του 3,7%, ποσοστό εξαιρετικά ικανοποιητικό και αξιοποιήσιμο πολιτικά σε τοπικό επίπεδο. 
Αντίθετα, το «Ποτάμι» φαίνεται πως «πλήρωσε» και στη Βοιωτία για τις επιλογές του και ουδέν άλλο σχόλιο… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: