Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Με Θηβαίο, Μπασιάκο και Καρακώστα εκπροσωπείται στη νέα Βουλή ο νομός μας

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Θηβαίος. 
Αναμενόμενα τα εκλογικά αποτέλεσμα στη Βοιωτία, καθώς οι κάλπες φανέρωσαν πως στο Νομό μας, ο «κεντρώος χώρος» παραμένει το κύριος διαμορφωτής του εκλογικού αποτελέσματα και παράλληλα οι πιο… ρευστοί ψηφοφόροι.   
Ενδεικτικό είναι πως  - σύμφωνα πάντα με το χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα – ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διατηρήσει πολύ υψηλά ποσοστά ( παρά τη διαρροή των δύο του πρώην Βουλευτών στο Νομό κκ. Σταθά και Σκούμα - σσ. οι οποίοι και αποτέλεσαν εξ αρχής τον πυρήνα της Λαϊκής Ενότητας), όπως και η άνοδος του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που οφείλεται εν πολλοίς στην υποψηφιότητα Περγαντά.

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε το 37,7 % των ψηφοφόρων και εκλέγει ένα Βουλευτή, τον Λιβαδείτη εκπαιδευτικό κ. Νίκο Θηβαίο,  πρόσωπο που τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης στο χώρο του, ως Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας. 
Ο κ. Θηβαίος, πλέον, περνάει σ` ένα άλλο πολιτικό σκαλοπάτι και καλείται να «χτίσει πολι 
Ο κ. Εύαγγελος Μπασιάκος,
που επανεκλέγχθηκε Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας.
τικές σχέσεις» με όλους τους Βοιωτούς, κυρίως εκτός των  αστικών κέντρων, στα οποία εν πολλοίς κινούνταν μέχρι σήμερα.

Η ΝΔ, ως δεύτερο κόμμα, θα πορευτεί εκ νέου με εκλεγμένο
Βουλευτή τον κ. Ευάγγελο Μπασιάκο, ενώ σίγουρα θα προκύψουν ζητήματα στο εσωκομματικό της πεδίο και σε τοπικό επίπεδο.  
Το ποσοστό του 23,5% είναι απλά... αξιοπρεπές και εν πολλοίς επίσης αναμενόμενο.  

Με τον ίδιο περίπου αριθμό ψήφων, όσο και το περασμένο Γενάρη, η Χ.Α. κατάφερε εν τέλει να αναδειχθεί  η «τρίτη δύναμη» και να εκλέξει Βουλευτή στο Νομό μας, τον οικονομολόγο κ. Ευάγγελο  Καρακώστα, με ποσοστό περίπου 7,7%. 
Αυτό επίσης συμβαίνει για πρώτη φορά – χάρις πάντα στην επιθυμία του κόσμου – και είναι βέβαιο πως όλοι – σε επίπεδο α και β βαθμού αυτοδιοίκησης - θα κληθούν να διαχειριστούν τη πολιτική αυτή δύναμη στο Νομό μας,  που έχει το δικό της εκπρόσωπο στο κοινοβούλιο (και  θα γνωρίσουμε εκ των πραγμάτων  συν τω χρόνω). 
Το ΚΚΕ – για μια ακόμη φορά – κατάφερε να συσπειρωθεί ικανά αλλά όχι τόσο όσο χρειάζονταν για κατακτήσει την 3η έδρα στο Νομό, που ήταν και ο απόλυτος στόχος ακόμη και σε επίπεδο ηγεσίας, εξ ου και η υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στο Νομό. Μάλλον χάθηκε μια «ιστορική ευκαιρία». 
Συσπείρωση μεγάλη αλλά όχι όση θα μπορούσε – υπό άλλες συνθήκες – είχαμε και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, με τον κ. Κλέαρχο Περγαντά να συγκέντρωνε το μεγαλύτερο «πολιτικό ενδιαφέρον», όχι όμως έως του σημείου να «γυρίσει» μερικές ακόμη δεκάδες ψηφοφόρων προς το μέρος του, αφού – κακά τα ψέματα – σήκωσε πάνω του συνολικά αυτόν τον προεκλογικό αγώνα. Το ποσοστό του 6,7 % είναι υπολογίσιμο και το χρεώνεται ως «προσωπική νίκη», το δίχως άλλο. 
Ο νεοεκλεγείς Βουλευτής Ν. Βοιωτίας του Λαϊκού Συνδέσμου
 - Χρυσή Αυγή κ. Ευάγγελος Καρακώστας.

Στον αγώνα για τα πιστεύω τους,  φαίνεται πως θα παραμείνουν τόσο ο κ. Γιάννης Σταθάς, όσο και ο κ. Θανάσης Σκούμας, οι δύο «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ που από την πρώτη στιγμή ακολούθησαν τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και έστησαν τον πυρήνα της Λαϊκής Ενότητας. Η συνέπεια λόγων και πράξεων – όπως πολλές φορές είχαν επαναλάβει – τους οδήγησε σ` αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο σίγουρα "δεν δικαιώνει τον αγώνα τους", πάντοτε γι` αυτό που εκείνοι με πάθος πιστεύουν ως το καλύτερο για τη σωτηρία της χώρας μας. 
Οι ΑΝ.ΕΛ κράτησαν – παρ` όλα όσα λέγονταν – και στη Βοιωτία. Τα στελέχη του κ. Πάνου Καμμένου είναι γεγονός πως δεν δείλιασαν, βγήκαν στον κόσμο και κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσοστό του 3,7%, ποσοστό εξαιρετικά ικανοποιητικό και αξιοποιήσιμο πολιτικά σε τοπικό επίπεδο. 
Αντίθετα, το «Ποτάμι» φαίνεται πως «πλήρωσε» και στη Βοιωτία για τις επιλογές του και ουδέν άλλο σχόλιο… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: