Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέχιση εργασιών για τα έργα ΕΣΠΑ 2007-2013 του Δήμου Θηβαίων



Σε έναρξη εργασιών προχώρησαν οι ανάδοχοι των έργων : “ Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα Θήβας”, “Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα και “Βελτίωση και Ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος παλαιού Δημαρχείου Θήβας”, αφού επιλύθηκαν τα χρηματοδοτικά προβλήματα που είχαν προκύψει.

Τα εν λόγω έργα, που υλοποιεί ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο  Επιχειρησιακών Προγράμματων του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2007-2013, είχαν σταματήσει μετά από δηλώσεις διακοπής εργασιών των εργολάβων λόγω καθυστέρησης της κατανομής των απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων και μη πληρωμής τους.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με αφορμή την ευχάριστη είδηση για τη συνέχιση των εργασιών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η δημοσιονομική στενότητα, η έλλειψη ρευστότητας και η αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα μας επηρέασαν αρνητικά την υλοποίηση των ενταγμένων στα επιχειρησιακά προγράμματα έργων του Δήμου μας. Πρόκειται για πολύ σημαντικά έργα, τα οποία θα αναβαθμίσουν την περιοχή μας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και γι' αυτό καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ομαλοποιηθούν τα προβλήματα και να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες, προκειμένου να ολοκληρωθούν μέσα στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα για το οποίο έχουμε δεσμευθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: