Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου

Δρομολογούνται λύσεις για την ένταξη επιπλέον παιδιών στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής», την μετεξέλιξη του Βοήθεια Στο Σπίτι και την παράταση λειτουργίας των δομών κατά της φτώχειας


Η φιλοξενία επιπλέον παιδιών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς,  η συνέχιση του «Βοήθεια στο Σπίτι» και η ομαλή μετάβαση στη διάδοχη μορφή του, η εξεύρεση μόνιμης λύσης για τη χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας ήταν μεταξύ των άλλων το αντικείμενο της συνάντησης του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Στη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης καθώς και ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Ευάγγελος Πάνου.

Όπως τόνισε ο Γ. Πατούλης,  με τις συνεχείς πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ και την κατάθεση σχετικών αιτημάτων, τα συναρμόδια υπουργεία δρομολογούν λύσεις για ζητήματα που αφορούν και απασχολούν χιλιάδες πολίτες και ευάλωτες οικογένειες. Για παράδειγμα διασφαλίζεται η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», από το οποίο επωφελούνται πάνω από 80.000 πολίτες, ενώ αναμένεται να εξασφαλιστούν κονδύλια και για την ένταξη επιπλέον 20.000 παιδιών στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Η ΚΕΔΕ, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, θα συνεχίσει να προτείνει λύσεις, να διεκδικεί και να συμβάλει με όλες τις γνώσεις και τις δυνάμεις της προκειμένου να υπάρξουν άμεσες λύσεις για να ανακουφιστεί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας που εξακολουθεί να εισπράττει τις συνέπειες της κρίσης και της λιτότητας.

Ειδικότερα κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η ΚΕΔΕ και τα συναρμόδια υπουργεία να συνεργαστούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετάβαση του «Βοήθεια στο Σπίτι» στη νέα του μορφή από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Σε ότι αφορά στη φιλοξενία περισσότερων παιδιών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς αναμένεται να διατυπωθεί αίτημα από την ΚΕΔΕ προς το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για να διαθέσει βοήθεια ύψους 50 εκ. ευρώ, με τα οποία θα ανοίξουν 20.000 επιπλέον θέσεις.  

Στη συνάντηση η κ.Φωτίου ανακοίνωσε ότι καταρτίζεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παρατείνεται η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Επίσης ότι για να ενταχθούν στο επόμενο ΕΣΠΑ οι δομές θα πρέπει να αξιολογηθούν μέχρι το τέλος του Οκτώβρη.

Σχετικά με το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας έγινε γνωστό ότι θα συνεχιστεί και ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι 400.000 δικαιούχοι θα λάβουν τη σχετική βοήθεια.

Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ δήμων και υπουργείου  προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα για γεύματα σε σχολεία.      


Δεν υπάρχουν σχόλια: