Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Έτοιμη η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας για τις εκλογές δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης κ. Φανή Παπαθωμά

Με το Π.Δ. 66/2015 που δημοσιεύθηκε στο 107Α Τεύχος της Εφημερίδας της Κυβέρνησης προκηρύχθηκαν γενικές Βουλευτικές εκλογές και ορίσθηκε ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας η Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Φανής Παπαθωμά  έχουν καθοριστεί τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας για τη διενέργεια των εκλογών. Στους εκλογείς γίνεται γνωστό που ψηφίζουν από πρόγραμμα ψηφοφορίας που εκδίδουν οι Δήμοι του Νομού, 3 μέρες πριν την εκλογή.

Από το πολυμελές Πρωτοδικείο Λιβαδειάς ανακηρύχτηκαν 58 υποψήφιοι Βουλευτές.

Ο αριθμός των βουλευτικών εδρών της Εκλογικής Περιφέρειας του Νομού Βοιωτίας  είναι τρεις.

Οι εκλογές θα διενεργηθούν με το σύστημα των δεσμευμένων συνδυασμών (λίστας ) και ο εκλογέας δεν εκφράζει προτίμηση υπέρ υποψηφίου, δηλαδή δεν τίθεται σταυρός προτίμησης υπέρ υποψηφίου, με αποτέλεσμα την ταχύτερη εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Για το Νομό Βοιωτίας συστάθηκαν 208 εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν 107.447 βασικοί εκλογείς. Μαζί με Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς, Κρατούμενους το σύνολο των εκλογέων είναι 107.999.

Η ψηφοφορία σύμφωνα με τη Νομοθεσία  για την Εκλογή Βουλευτών (Π.Δ. 26/2012 ΦΕΚ 57Α /15-3-2012) θα διεξαχθεί από ώρα 07:00 – 19:00.

Στην ψηφοφορία θα συμμετέχουν οι νέοι εκλογείς  που έχουν  γεννηθεί κατά το έτος 1997.

Το βράδυ των εκλογών κάθε εισερχόμενο στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας τηλεγράφημα αποτελεσμάτων, αφού μεταδοθεί στο ΥΠ.ΕΣ., θα καταχωρείται αμέσως από συνεργείο υπαλλήλων σε Η/Υ  και θα μεταδίδεται για τη πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών και των ΜΜΕ του Νομού μέσω Internet (www.pste.gov.gr).

Η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Φανή Παπαθωμά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών. Καλώ όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ασκώντας το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμά τους  και να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας,  επιλέγοντας κυβέρνηση  που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση και την αβεβαιότητα δίνοντας αναπτυξιακές προοπτικές και αξιοπρέπεια στο λαό που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: