Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Κάλεσμα στο λαό όλης της χώρας και ιδιαίτερα της Βοιωτίας να ενώσει τη φωνή του με το ΚΚΕ απύθυνε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Λιβαδειά

Κάλεσμα στο λαό όλης της χώρας και ιδιαίτερα της Βοιωτίας να ενώσει τη φωνή και τη γροθιά του με τους κομμουνιστές, να αξιοποιήσει την ψήφο του για να αναδείξει ισχυρό το ΚΚΕ και να δυναμώσει τη λαϊκή αντεπίθεση, απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας, από την προεκλογική συγκέντρωση στη Λιβαδειά, το βράδυ της Πέμπτης.
Τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης άνοιξε η Γιάννα Καραβασίλη, εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Λιβαδειάς του ΚΚΕ. 
«Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια», τόνισε και πρόσθεσε πως τις ώρες που απομένουν μέχρι την κάλπη τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος εντείνουν την προσπάθεια με στόχο να ανέβει όσο το δυνατόν πιο ψηλά το ποσοστό του ΚΚΕ, να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στη Βοιωτία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μεταξύ άλλων τόνισε:

«Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στις μέρες και στις ώρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή δίνουμε τη μάχη η κάλπη να αναδείξει δυνατό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παντού σε όλη τη χώρα. Κι αυτό που δεν έγινε το Γενάρη, μπορεί να γίνει τώρα: Η Βοιωτία να βγάλει βουλευτή του ΚΚΕ.

Αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε τρίτο κόμμα στο νομό. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη όλοι και όλες να συσπειρωθούν, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.

Τίποτε άλλο δεν αποτελεί λύση, διέξοδο, επιτυχία για το λαό και τη νεολαία της Βοιωτίας.

Δυνατό ΚΚΕ γιατί την επόμενη μέρα θα υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας έτοιμη να υλοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο και να στείλει στο λαό το λογαριασμό με τα μέτρα-φωτιά: Τον ΕΝΦΙΑ, τη βαριά φορολογία που θα γονατίσει τον εργάτη, τον αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, τη σύνταξη μετά τα 67, την κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016, το πετσόκομμα των δαπανών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

Δυνατό το ΚΚΕ, γιατί την επόμενη μέρα αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους γνωστούς πρόθυμους, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ, ή ακόμα και η κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ θα ολοκληρώσει τη σφαγή του λαού, με το μαχαίρι που ο ίδιος τώρα θέλουν να τους δώσει με την ψήφο του.

Και η ψήφος τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ και στα άλλα κόμματα που ψήφισαν κατακαλόκαιρο το τρίτο μνημόνιο, είναι ψήφος που προστίθεται στη δική τους. Αυτή η ψήφος είναι που θα γυρίσει πίσω μπούμερανγκ στο λαό, που θα του λένε: Γι' αυτό μας ψήφισες, μη φωνάζεις, μη διαμαρτύρεσαι, μην αγωνίζεσαι.

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί ο αγώνας ενάντια στο μνημόνιο είναι αγώνας ενάντια στο σύστημα που φέρνει τα μνημόνια για να βγει από την κρίση και όχι ψήφος που δείχνει στο λαό το μνημόνιο, όπως κάνει η Λαϊκή Ενότητα, για να κρύψει το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που δεν διορθώνεται, παρά μόνο ανατρέπεται.

Δυνατό ΚΚΕ, για να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, αυτά τα τσιράκια του συστήματος, οι δουλέμποροι. Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κάθε μάνα και πατέρας, κάθε νέο παιδί δεν πρέπει να δώσουν καμία ψήφο στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, για να εμφανίζεται ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη και να ‘χει το θράσος να λέει πως αυτό είναι η αθώωσή της!

Και το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που τα άλλα κόμματα θα σηκώνουν τα μανίκια έτοιμα να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα για το λαό και τη νεολαία,και θα λένε στο λαό "τελείωσε, μας ψήφισες, τώρα τα κεφάλια μέσα", το εκλογικό αποτέλεσμα που θα δείχνει το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται είναι το μόνο που μπορεί να δώσει ανακούφιση, να σπάσει το κλίμα απογοήτευσης, να χτυπήσει τη μοιρολατρία τού "τίποτα δε γίνεται, τίποτα δεν κουνιέται".

Είναι το μόνο εκλογικό αποτέλεσμα που μπορεί να χαροποιήσει -όχι μόνο όσους έχουν αποφασίσει να στηρίξουν το Κόμμα μας, αλλά και όσους ακόμα το σκέφτονται, όσους ακόμα το βασανίζουν.

Όσοι, λοιπόν, ακόμα το σκέφτονται, τους λέμε να απαντήσουν στο εξής: Ποιος θέλεις να χαμογελάει το βράδυ των εκλογών; Οι εκμεταλλευτές σου και τα κόμματά τους που σφάζονται για το ποιος θα σε σφάξει με το μνημόνιο ή ο ίδιος ο λαός που θέλει να απαλλαγεί από τα μνημόνια και ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά του;

Και η απάντηση είναι μόνο μία: Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Δυνατό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Φίλες και φίλοι,

Τρεις μέρες πριν τις εκλογές και τα ψεύτικα διλήμματα δίνουν και παίρνουν.

Τα εμπόδια στήνονται για να παγιδευτεί ο λαός και να επιλέξει το σφαγέα της ζωής και των δικαιωμάτων του.

Ψεύτικα διλήμματα, εμπόδια και τρικλοποδιές για να μη φτάσει ο εργάτης, ο άνεργος, ο επαγγελματίας αυτοαπασχολούμενος, ο αγρότης, το νέο παιδί και η γυναίκα της λαϊκής οικογένειας με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη.

Οι εκλογές δεν είναι ντέρμπι ανάμεσα στους δύο, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι στην ίδια ομάδα, παίζουν στο ίδιο γήπεδο, αυτό της διαχείρισης της κρίσης του συστήματος, της ΕΕ και των μνημονίων διαρκείας τους.

Όμως αυτή η ομάδα δεν παίζει για να κερδίσει ο λαός, τα παιδιά του.

Παίζει για να κερδίσουν το σύστημα, τα μονοπώλια, παίζουν για να δώσουν φιλί ζωής στο εκμεταλλευτικό σύστημα που αγκομαχάει, για να στηρίξουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Και ο αγώνας, που ξέρεις ήδη ποιο θα 'ναι το αποτέλεσμα -σκληρό μνημόνιο για το λαό και η εφαρμογή του- δεν είναι ντέρμπι.

Και ας αφήσουν αυτά που ξέρουν, να προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό ανάμεσα στους δύο, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί και τα γνωστά κόλπα του ΠΑΣΟΚ, "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι με τους άλλους", και λέει: "Κάθε ψήφος που χάνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κερδίζει η ΝΔ. Κάθε ψήφος που δεν δίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά".

Απαντάμε: Κάθε ψήφος χαμένη για τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του κατεστημένου, κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, είναι ψήφος κερδισμένη για το λαό και το κίνημά του.

Είναι ψήφος στο δρόμο της ανατροπής του συστήματος που γεννά τη διαπλοκή και τη διαφθορά γιατί στηρίζεται στην ιδιοκτησία μιας χούφτας παράσιτων - εκμεταλλευτών του πλούτου που παράγουν οι πολλοί, η πλειοψηφία του λαού.

Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα στείλει το λογαριασμό στο λαό, ποιος θα υπογράφει -ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης- αλλά πώς θα αντιπαλέψουμε αυτό το μνημόνιο και ένα προς ένα τα μέτρα που προβλέπει, πώς θα ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής για να απαλλαγούμε οριστικά από τα μνημόνια και το σύστημα που τα επιβάλλει.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εσάς και λέει ότι υπάρχει ελπίδα.

Η πρότασή του είναι η μοναδική ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου.

Σήμερα μπορούν να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις οργάνωσης, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, ενίσχυσης της λαϊκής συμμαχίας. Μπορούν να υπάρχουν ρωγμές στο σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης που υπάρχει στην Ελλάδα και διεθνώς.

Αρκεί ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του, να την κάνει δύναμη αγώνα και ανατροπής.

Την Κυριακή βγάζουμε τρίτη δύναμη στη Βοιωτία το ΚΚΕ και εκλέγουμε βουλευτή.

Η ψήφος στα άλλα κόμματα είναι χαμένη ψήφος.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ πιάνει τόπο.

Όλους τους άλλους εδώ, στη Βοιωτία, τους έχετε γνωρίσει και ως κυβερνήσεις και ως βουλευτές κυβερνητικών κομμάτων. Είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Και ο Θηβαίος του Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ 1), και ο Σταθάς του Λαφαζάνη (ΣΥΡΙΖΑ 2), και ο Μπασιάκος της ΝΔ (από τη Θήβα), και ο Καράμπελας (τώρα του Ποταμιού, πρώην ΝΔ), και ο Περγαντάς (πρώην του παλιού ΠΑΣΟΚ και νυν του ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης).

Σε κανέναν από αυτά τα κόμματα ο λαός της Λιβαδειάς, της Βοιωτίας να μη δώσει εμπιστοσύνη. Πολύ περισσότερο βέβαια στο ναζιστικό μόρφωμα, την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Μόνο ΚΚΕ τώρα.

Προχωράμε μπροστά, δυναμικά.

Κοιτάμε το λαό στα μάτια, γιατί είμαστε ένα μαζί του, σάρκα από τη σάρκα του.

Γι' αυτό ο λαός της Λιβαδειάς, του Διστόμου, του Ορχομενού, της Δαύλειας, όλων των πόλεων και χωριών της Βοιωτίας, έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος, θυσιών, με πρωτοστάτες τους αγωνιστές, τους κομμουνιστές, τους αριστερούς που δεν τα δίπλωσαν στις δυσκολίες και συνεχίζουν τον αγώνα των μανάδων και των πατεράδων τους, των ηρώων της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ, των δημοκρατικών λαϊκών αγώνων, μέχρι σήμερα.

Είμαστε οι γνήσιοι απόγονοι μιας δρακογενιάς ηρώων του λαού μας που έβαψαν με το αίμα τους τον αγώνα για την λευτεριά της πατρίδας, έβαψαν τη σημαία του λαού μας κόκκινη από το αίμα τους, σήκωσαν ψηλά τη γαλανόλευκη της πατρίδας των εργατών, των αγροτών, των λαϊκών στρωμάτων της Ελλάδας.

Είμαστε αισιόδοξοι.

Ξεπεράστε δισταγμούς, φοβίες, αναστολές, αμφιβολίες. Όσοι δεν έχετε αποφασίσει ακόμα, ελάτε και δώστε δύναμη στο ΚΚΕ.

Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να έχει τους ίδιους του προβληματισμούς, τις διαφωνίες του, τις αντιρρήσεις του σε ένα ή δύο περισσότερα ζητήματα. Δεν σας ζητάμε να συμφωνείτε σε όλα για να δώστε την ψήφο σας στο ΚΚΕ. Επιλέγετε όμως μια δύναμη που μιλάει καθαρά, παστρικά, υπεύθυνα, ρεαλιστικά, που έχει πρόταση διεξόδου υπέρ του λαού, που θα παλέψει και για το σήμερα και για το αύριο, άγρυπνος φρουρός των δικαιωμάτων σας και των συμφερόντων που καταπατιούνται βάναυσα από μνημόνια και αφεντικά.


Υπάρχει λύση. Με το ΚΚΕ μπορούμε να βαδίσουμε στο δρόμο του λαού, για την ανατροπή και την πραγματική εξουσία του λαού, σε μια Ελλάδα της ανάπτυξης με λαϊκή ευημερία».   

Δεν υπάρχουν σχόλια: