Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Εξαπατούσαν γραφεία τελετών - Το προανακριτικό έργο διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού

astyΕξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, δύο υποθέσεις απάτης και μία απόπειρα απάτης, που διαπράχθηκαν τον Ιούλιο και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, σε βάρος κυρίως ιδιοκτητών γραφείων τελετών, σε περιοχές της Βοιωτίας, της Ευρυτανίας και των Τρικάλων.
Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών 73χρονος, ενώ προέκυψε η συμμετοχή και μίας τουλάχιστον ακόμη γυναίκας – συνεργού του, τα στοιχεία ταυτότητας της οποίας διερευνώνται.
Παράλληλα διακριβώθηκε ο τρόπος δράσης τους (modus operandi) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Ειδικότερα όπως προέκυψε, η δράστιδα, ενεργώντας από κοινού με τον 73χρονο που φέρεται ως «εγκέφαλος» της σπείρας, επικοινωνούσε τηλεφωνικά κυρίως με ιδιοκτήτες γραφείων τελετών και αναφέροντας ψευδώς ότι είναι συγγενικό πρόσωπο θανόντα, έπειθε τα θύματά της, με διάφορα προσχήματα, είτε να παραδίδουν χρήματα στον 73χρονο, είτε να τα καταθέτουν σε τραπεζικό λογαριασμό του.
Συγκεκριμένα με την ανωτέρω μεθοδολογία δράσης:
  • Την 28-07-2015, στον Ορχομενό Βοιωτίας, κατάφεραν να αποσπάσουν από 55χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των (900) ευρώ, τα οποία παρέδωσε ο γιος του στον 73χρονο.
  • Επίσης την 28-07-2015, στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν από 24χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ.
  • Την 28-04-2015, στην Καλαμπάκα Τρικάλων, κατάφεραν να αποσπάσουν από 59χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των (1.600) ευρώ, τα οποία κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό που διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον 73χρονο.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης ανά την Επικράτεια, καθώς και η τυχόν συμμετοχή στην σπείρα και άλλων συνεργών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: