Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Έναρξη εγγραφών μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων- Μέχρι 30/9 οι αιτήσεις

Ο Δήμος Θηβαίων, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας και έχοντας υπόψη το  υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, προτίθεται να λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν αιτήσεις εθελοντών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλλουν και πάλι οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων της περιοχής του Δήμου μας, απορροφώντας ένα μέρος των μαθητών κυρίως της Β' και Γ' Λυκείου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα παρέχει εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 12.000 € προσαυξημένο κατά 10% για κάθε ανήλικο παιδί, ενώ θα συνυπολογίζονται επιπλέον, η οικογενειακή κατάσταση (δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια), τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και προβλήματα υγείας.

Σε πρώτη φάση, καλούνται οι γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου  να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (από 18 έως 30 Σεπτεμβρίου- ώρες 08:30 μέχρι 13:00).

Στην πρώτη φάση δεν απαιτούνται να κατατεθούν δικαιολογητικά. Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν μόνο την αίτηση και θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναγράφεται ότι πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις και θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά, όταν κληθούν προς τούτο.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22623-50610 και 652


Δεν υπάρχουν σχόλια: