Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Πέντε χρόνια απουσίας για την αείμνηστη Φούλα Νικολάου

Σαν σήμερα , στις 22- 3- 2010, έφυγε απ' τη ζωή η ΦΟΥΛΑ ΝΙΚ ΟΛΑΟΥ , ιδρύτρια και επί 50 χρόνια εκλεγμένη ανά τριετία Πρόεδρος της Εστίας Μητέρας.
Η Φούλα Νικολάου ήταν μια δυναμική, φωτισμένη και χαρισματική γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της σε έργα κοινωνικής αλληλεγγύης. Με τη στάση και το παράδειγμά της, αλλά κυρίως με την " τέχνη" της αγάπης, έκανε συνοδοιπόρους στις ιδέες και τα οράματά της εκατοντάδες γυναίκες της πόλης μας.Με πίστη στο Θεό και στη δύναμη της γυναικείας ευαισθησίας, με τα ηγετικά προσόντα της και τις αρετές της δημιούργησε μια στρατιά εθελοντριών και τις οδήγησε στο δρόμο της αρμονικής συνύπαρξης και της δημιουργικής συνεργασίας με στόχο : μια Εστία προστασίας της μητρότητας, μια Εστία επικοινωνίας και αλληλοβοήθειας της γυναίκας.
Για το έργο της την τίμησαν:η Ακαδημία Αθηνών, το Υπουργείο Πρόνοιας, η Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων, ο Δήμος Λεβαδεων, το Επιμελητηριο Βοιωτίας, ο σύλλογος "Λάμπρος Κατσώνης" και άλλοι φορείς του τόπου. Η ύψιστη , όμως, τιμή είναι η καταξίωσή της στις συνειδήσεις όλων όσων τη γνώρισαν ως παράδειγμα αυθεντικής μαρτυρίας εθελόντικης προσφοράς.
Ο Θεός ας αναπαύει την ψυχή της ! ΑΙΩΝΙΑ ΤΗΣ Η ΜΝΗΜΗ


Αναστασία Κοτούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: