Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Στη Βουλή φέρνει το θέμα των αποζημιώσεων των πλημμυρισμένων εκτάσεων στο Κωπαϊδικό πεδίο στις περιοχές των Δήμων Λεβαδέων, Ορχομενού και Αλιάρτου-Θεσπιέων ο κ. Γιάννης Σταθάς

26/3/2015

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα: Αποζημίωση πλημμυρισμένων εκτάσεων στο Κωπαϊδικό πεδίο στις περιοχές των Δήμων Λεβαδέων, Ορχομενού και Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Οι αγρότες που δραστηριοποιούνται στο Κωπαϊδικό Πεδίο δεν κατάφεραν να μαζέψουν την όψιμη σοδειά τους από το βαμβάκι, λόγω των μεγάλων πλημμυρών, με αποτέλεσμα  να μην μπορούν να πάρουν  τη σοδειά τους, ούτε θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν την νέα καλλιεργητική περίοδο. Σημειώνεται ότι η έκταση του Κωπαϊδικό πεδίο που είναι πλημμυρισμένη, είναι πάνω από 100.000 στρέμματα στους Δήμους Λεβαδέων, Ορχομενού και Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Ήδη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι οι περιοχές που έχουν καταστραφεί λόγω πλημμυρών θα αποζημιωθούν.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να  προβεί ώστε να γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου (ΕΛΓΑ κ.α.) ώστε να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι αγρότες των παραπάνω περιοχών;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Στάθας

Δεν υπάρχουν σχόλια: