Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Πανηγυρικός ο εορτασμός και φέτος της Επανάστασης στη Ρούμελη

Στη Βοιωτία σήμερα o Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, η Αντιπεριφερειάρχης κα Παπαθωμά και πολλά ακόμη πρόσωπα από τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό χώρο, την τοπική κοινωνία και επισκέπτες  και την Ιερα Μονή του Οσίου Λουκά, τιμώντας την επέτειο της κήρυξης της Επανάστασης στη Ρούμελη. 



"Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί ορόσημο. Αποτελεί την αρχή της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας. Μέρες σαν τη σημερινή, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, τιμούμε τους ανθρώπους εκείνους που με το βλέμμα τους στραμμένο προς τα εμπρός, οραματίστηκαν και διεκδίκησαν ένα καλύτερο αύριο.
Και ο καλύτερος τρόπος να τους τιμήσουμε είναι να μη μιλάμε μόνο για το τι έγινε πριν α
πό 194 χρόνια, αλλά για το τι θα γίνει μετά από 6, όταν θα έχουν συμπληρωθεί 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης. Να μη μιλάμε για το παρελθόν, για το ένδοξο και αναμφίβολα τιμημένο παρελθόν. Αλλά για το μέλλον. Για τις καλύτερες ημέρες που περιμένουμε να έρθουν. Για όλα όσα οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Γιατί, αν οι ίδιοι οι μπροστάρηδες της Επανάστασης του ‘21 μιλούσαν για το παρελθόν και ήταν προσκολλημένοι σε αυτό, δε θα κάνανε την ιστορική αυτή υπέρβαση. Και όλοι εμείς σήμερα δε θα ήμασταν εδώ" δήλωσε σχετικά ο κ. Μπακογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: