Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 στον Ορχομενό


Οι εορταστικές εκδηλώσεις αρχίζουν από το πρωί της 23ης Μαρτίου ημέρα Δευτέρα και λήγουν το βράδυ της 25ης Μαρτίου ημέρα Τετάρτη. 23η Μαρτίου ημέρα Δευτέρα: Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων και οικιών από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου. 

24η Μαρτίου ημέρα Τρίτη, Ώρα 11:00: Προσκύνημα μαθητών Λυκείου, Γυμνασίων, Δημοτικών Σχολείων και Πολυδύναμου Νηπιαγωγείου στο Μνημείο Πεσόντων. Στέψη Ηρώου με την εξής σειρά: Α) Λύκειο, Β) 1ο Γυμνάσιο, Γ) 2ο Γυμνάσιο, Δ) 1ο Δημοτικό Σχολείο, Ε) 2ο Δημοτικό Σχολείο και ΣΤ) Πολυδύναμο Νηπιαγωγείο. 

25η Μαρτίου ημέρα Τετάρτη, 
Ώρα 10:30: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα στις 7:30 π.μ. 
Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ορχομενού (Παναγία η Σκριπού) 
Ώρα 10:30: Άφιξη κ. Δημάρχου, έναρξη δοξολογίας. \
Μετά το τέλος της δοξολογίας στον Ιερό Ναό θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Χρυσικού Δέσποινα, νηπιαγωγό του τετραθέσιου Πολυδύναμου Νηπιαγωγείου Ορχομενού. 
 Στη συνέχεια στο μνημείο των Πεσόντων θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και θα καταθέσουν στεφάνια οι: 1. Δήμαρχος 2. Πρόεδρος Δ.Σ. εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης 3. Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ορχομενού 4. Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού 5. Διευθυντής Ενιαίου Λυκείου Ορχομενού 6. Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Ορχομενού 7. Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Ορχομενού 8. Διευθυντής Σχολείου 2ης Ευκαιρίας 9. Διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού 10. Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού 11. Προϊσταμένη Πολυδύναμου Νηπιαγωγείου Ορχομενού Κατόπιν τα τμήματα παρελάσεως θα αποχωρήσουν από το Μνημείο Πεσόντων και θα πάρουν θέση στο χώρο συγκεντρώσεως στην Πλατεία Ευαγγελιστή Λουκά. Η παρέλαση μπροστά από τους επισήμους θα γίνει με την εξής σειρά : 1. Φιλαρμονική η οποία θα πάρει θέση απέναντι από τους επισήμους 2. Πολυδύναμο Νηπιαγωγείο 3. 1 ο Δημοτικό Σχολείο 4. 2 ο Δημοτικό Σχολείο 5. 1 ο Γυμνάσιο 6. 2 ο Γυμνάσιο 7. Ενιαίο Λύκειο Παρακαλούνται να ρυθμίσουν: 1. Τα της Ιεροτελεστίας ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγία η Σκριπού). 2. Τα της τάξεως ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού. 3. 

Τελετάρχης ορίζεται η κ. Σπυριδάκη Ελευθερία , υπάλληλος του Δήμου Ορχομενού. 

Το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια και Δημοτικά Καταστήματα καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
 ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ι. ΛΟΥΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: