Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τιμήθηκε η 105η επέτειος από την εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ

Χωρίς την παρουσία αγροτών, για μία ακόμη χρονιά, τιμήθηκε την Κυριακή  στο Κιλελέρ η 105η επέτειος από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών το 1910. Στις εκδηλώσεις μνήμης έδωσε το παρών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει η επέτειος να αποκτήσει ουσιαστικό χαρακτήρα και με την συμμετοχή αγροτών και να καταστεί επίσης αφορμή διαλόγου του υπουργείου με τους αγρότες.
Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, απηύθυνε κάλεσμα ώστε τα προστάγματα του Μαρίνου Αντύπα και των αγροτών να γίνουν πραγματικότητα. Να πορευτούμε όλοι μαζί, είπε χαρακτηριστικά, σε μία πορεία ανατροπής και στον αγροτικό χώρο, για να μπορέσει επιτέλους ο χώρος αυτός να αποτελέσει το εργαλείο που θα βγάλει την χώρα από την κρίση.
Ο κ. Αποστόλου, δήλωσε ότι το υπουργείο έχει έτοιμο το πλαίσιο συνεργατισμού που θα απαλλάξει τον κλάδο από συνεταιρισμούς-σφραγίδες και από όλες τις διαδικασίες διαφθοράς και κακοδιαχείρισης χρήματος στον αγροτικό χώρο και επίσης θα τον απαλλάξει από πρόστιμα και καταλογισμούς.
Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ παρέστησαν βουλευτές καθώς επίσης και ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος, ο εκπρόσωπος των Νέων Αγροτών Ν. Χονδρονάσιος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Μ. Τζιότζιος και το μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ Δ. Φώλιος.
Στον χώρο του Μνημείου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέση και μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ηθοποιός Άννα Βαγενά, απήγγειλε ποίημα αφιερωμένο στον αγώνα των αγροτών.
Πηγή: ΑΜΠΕ - www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: