Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Συγκλονίζει την Ευρώπη η αεροπορική τραγωδία στις Αλπεις με 150 νεκρούς

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται για ακόμη μια φορά η Ευρώπη έπειτα από την αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στις Γαλλικές Αλπεις και κόστισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους.
Το αεροσκάφος τύπου Α-320 της πτήσης 4U9525 της Germanwings που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ κατέπεσε περίπου στις 11.30 το πρωί (ώρα Ελλάδας) στις Αλπεις της Νότιας Γαλλίας κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στο Airbus επέβαιναν 144 επιβάτες, 2 πιλότοι και 4 μέλη πληρώματος. Οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν Ισπανοί, Γερμανοί και Γάλλοι, ενώ εξετάζεται ακόμη ανάμεσα στους επιβάτες να υπήρχαν Βέλγοι και Τούρκοι.
Σοκ από το θάνατο μιας ολόκληρης τάξης και δύο μωρών
Επιπλέον, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 16 Γερμανοί μαθητές, μέλη μιας ολόκληρης τάξης, μαζί με τους 2 δασκάλους τους. Μάλιστα, στο αεροπλάνο φέρεται να βρίσκονταν και δύο μωρά.
Διαλύθηκε εντελώς το Airbus – Συντρίμμια διασκορπισμένα σε τεράστια έκταση
Χαρακτηριστικό της τραγωδίας είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, αλλά και φωτογραφίες, το αεροπλάνο της Germanwings (θυγατρικής της Lufthansa) διαλύθηκε εντελώς και τα συντρίμμια του έχουν διασκορπιστεί σε μια τεράστια έκταση. Σύμφωνα με τα γαλλικά τοπικά μέσα το μέγεθος των συντριμμιών δεν ξεπερνά το μέγεθος ενός αυτοκινήτου. 
Η γαλλική Le Monde φιλοξενεί δηλώσεις αξιωματούχων που βρίσκονται στην περιοχή οι οποίοι αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έχει διαλυθεί σε τουλάχιστον δώδεκα μεγάλα συντρίμμια και το υπόλοιπο έχει γίνει κυριολεκτικά κομματάκια.
«Θα χρειαστούν μέρες για να γίνει η περισυλλογή συντριμμιών και σορών» ανέφερε αξιωματικός της Αστυνομίας, ενώ, ένας άλλος ανέφερε ότι «Προτεραιότητά μας είναι ο εντοπισμός επιζώντων. Αν είχαμε δει κάποιο σώμα να κινείται θα είχαμε επέμβει».
Μηδενικές οι ελπίδες για επιζώντες – Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγωδία οι ελπίδες για επιζώντες ήταν μηδαμινές, αυτό δήλωσε ο ίδιος ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ λέγοντας: « Δεν πρέπει να υπάρχουν επιζώντες».

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις έρευνες, αλλά και ο ίδιος ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς.
Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση ανέφερε πως στην παρούσα φάση εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και εκείνο της τρομοκρατικής ενέργειας.
Η ανακοίνωση της εταιρείας 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη συντριβή, η Lufthansa επιβεβαίωσε την πτώση του αεροσκάφους και γνωστοποίησε ότι εγκατέστησε -με την Germanwings- την τηλεφωνική γραμμή 0800 1133 5577 (χωρίς χρέωση) στην οποία μπορούν να επικοινωνούν οι συγγενείς των επιβατών προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες. 
Μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη θλίψη της για την τραγωδία, τονίζοντας ότι οι σκέψεις και οι προσευχές της στρέφονται στους συγγενείς και φίλους των επιβατών και του πληρώματος. Μάλιστα, σε ένδειξη πένθους Lufhansa και Germanwings άλλαξαν σε γκρι τον χρωματισμό των λογοτύπων που χρησιμοποιούν στα social media.


Πηγή: Συγκλονίζει την Ευρώπη η αεροπορική τραγωδία στις Αλπεις με 150 νεκρούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/198016/sygklonizei-tin-eyropi-i-aeroporiki-tragodia-stis-alpeis-me-150-nekroys-eikones-vinteo#ixzz3VLMu4v1I

Δεν υπάρχουν σχόλια: