Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Αποζημιώσεις για τις πλημμύρες στην Κωπαΐδα ζητάει ο πρόεδρος του ΑΧΜΕΑ

anestisΟ πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ Γιώργος Ανέστης, με αφορμή στην επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στις Σέρρες, για να διαπιστώσει τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στις αγροτικές εκτάσεις οι πρόσφατες πλημμύρες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χαιρετίζουμε την κίνηση του συντοπίτη μας υπουργού να μιλήσει για αποζημιώσεις αγροτών που επλήγησαν από τη θεομηνία, καθώς υπάρχουν και στη Βοιωτία υπάρχουν παραγωγοί στο Κωπαιδικό πεδίο που δεν έχουν ακόμη συγκομίσει την παραγωγή της προηγούμενης χρονιάς, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Προσβλέπουμε σε αντίστοιχη επίσκεψη του υπουργού και στις πλημμυρισμένες εκτάσεις της Βοιωτίας, ώστε να ενημερωθούμε για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι αγρότες μας και να τύχουν της αποζημίωσης που θα απαιτήσει η κυβέρνηση από την Ε.Ε. γι αυτούς που δεν θα κατορθώσουν να μπουν στη φετινή καλλιεργητική περίοδο.
Θεωρούμε επίσης σημαντικό στην πολύ κρίσιμη φετινή περίοδο, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ που έχε τεθεί σε εφαρμογή και οι αγρότες της Βοιωτίας να μην χάσουν τα δικαιώματα ενίσχυσης λόγω των πλημμυρικών φαινομένων στο κωπαιδικό και παρακωπαιδικό πεδίο|».

Δεν υπάρχουν σχόλια: