Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Αυτοψία στην Κωπαϊδα - Πάνω από 150.000 ευρώ θα δαπανηθούν άμεσα από την Π.Ε. Βοιωτίας


Αυτοψία στο πλημμυρισμένο κωπαϊδικό πεδίο και επί τόπου καταγραφή των προβλημάτων ύστερα από τις απανωτές βροχοπτώσεις στην αρχή της άνοιξης, πραγματοποίησαν σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο Περιφερρειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού κ. Γιάννης Νταβαλούμης μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Λάμπρο Ρόδη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Παύλου κ. Ηρακλή Ντουφεξή και σύσσωμους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Βοιωτίας.
 


  
Η πολύχρονη και συσσωρευμένη εγκατάλειψη των υποδομών, η έλλειψη πόρων για τις απαραίτητες συντηρήσεις και τα φυσικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών δημιούργησαν ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, μέσω του οποίου η Π.Ε. Βοιωτίας σκοπεύει να παρέμβει προκειμένου άμεσα να δοθούν οι λύσεις για να μπει ο κόσμος στα χωράφια του.
Συνολικά προβλέπεται να δαπανηθούν πάνω από 150.000 ευρώ άμεσα για καθαρισμούς που είχαν να γίνουν στα αρδευτικά κανάλια για πάνω από 30 χρόνια ενώ άλλες 70.000 ευρώ αναμένονται να πάνε στην αγροτική οδοποιία και στα καταστρεμμένα γεφύρια, τουλάχιστον στους κομβικούς δρόμους και διασταυρώσεις.
Ο καιρός δεν βοήθησε, σε μεγάλο βαθμό, ώστε πολλά από αυτά που σχεδιάστηκαν να γίνουν νωρίτερα, με τον αγροτικό κόσμο να αγωνιά, αλλά όπως μας διαβεβαίωσε η κα Παπαθωμά, στόχος είναι πλέον να μην χαθεί ούτε μια ημέρα. Η ίδια αγωνία επικρατεί και στους αυτοδιοικητικούς του α` βαθμού για την κατάσταση της πλημμυρισμένης σήμερα Κωπαϊδας, δηλαδή οι Δήμοι Ορχομενού, Αλιάρτου – Θεσπιών και Λεβαδεών, που σε κοινό βηματισμό με την Περιφέρεια, αναμένουν τους εργολάβους να μπουν και να αλλάξουν επιτέλους αυτή την πολύχρονη παρακμή!!!

Οι εικόνες – πάντοτε - μιλούν από μόνες τους...











Δεν υπάρχουν σχόλια: