Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέβαλε αποτελεσματικά σε ακόμα μία υπόθεση εξαφάνισης ανήλικης και τον έγκαιρο εντοπισμό της

Άμεσες και συντονισμένες ήταν οι ενέργειες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τη διαλεύκανση ακόμα μίας υπόθεσης εξαφάνισης ανήλικης και τον έγκαιρο εντοπισμό της.

Ειδικότερα, στις 17/03/2015, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, ότι οι γονείς ανήλικης αλλοδαπής που διαμένουν μόνιμα στη χώρα, δήλωσαν την εξαφάνισή της, παραθέτοντας προς αξιολόγηση το στοιχείο της κατοχής λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και ιδιαίτερα του στοιχείου της ανηλικότητας, άμεσα, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και των λοιπών ψηφιακών δεδομένων που χρησιμοποιούσε η ανήλικη για την πρόσβασή της στο διαδίκτυο, με σκοπό τον έγκαιρο  εντοπισμό της.

Από την ανάλυση των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών και την ψηφιακή και αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Υπηρεσίας, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε σημείο διασύνδεσης σε «προφίλ» που χρησιμοποιούσε η ανήλικη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η θέση της, εντός της χώρας.

Σε άμεση συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος της συγκεκριμένης περιοχής, η υπόθεση είχε αίσια κατάληξη, βραδινές ώρες της 18/03/2015, με τον εντοπισμό της ανήλικης, η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν καλά στην υγεία της.


Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:


  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android : CYBERKID

Δεν υπάρχουν σχόλια: