Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ο Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Θήβα

Υπό βροχή αλλά με την επισημότητα που αρμόζει πραγματοποιήθηκε φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης  Μαρτίου του 1821 στη Θήβα.



Το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 5ου Γυμνασίου Θήβας κα Τζουμανέκα Μαρία. Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των στεφάνων, με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα.  Ακολούθησε  λιτή δεξίωση στο Παλαιό Δημαρχείο για τους δημότες.
Λόγω της βροχόπτωσης  ματαιώθηκε η καθιερωμένη παρέλαση τμημάτων μαθητών, συλλόγων, του Στρατού και της Αεροπορίας.
 Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου μετά το πέρας των εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου αποτελεί για όλους τους Έλληνες αφ' ενός ημέρα εθνικής μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους  ήρωες της Επανάστασης του 1821, που έδωσαν τη ζωή τους, ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα, αφ' ετέρου μια μεγάλη θρησκευτική εορτή αφού η εκκλησία μας γιορτάζει τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Είναι απαραίτητο και αναγκαίο να ανατρέχουμε και στηριζόμαστε πάντα στην ιστορική μνήμη του έθνους μας και να μην λησμονούμε τα ήθη, τα έθιμα, τις θυσίες, τον ηρωισμό και το αγωνιστικό πνεύμα, που μας χαρακτηρίζει σαν λαό. Τα εθνικά μας βιώματα και ιδεώδη, είναι εκείνα που θα μας γεμίσουν θάρρος, κουράγιο και αισιοδοξία, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες δυσκολίες. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους δημότες”

Δεν υπάρχουν σχόλια: