Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η ευλογία του Ευαγγελιστή Λουκά σκεπάζει την πόλη του Ορχομενού - Έως την Τετάρτη τα λείψανά του στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγία η Σκριπού




 Ύστερα από πολλά χρόνια – όταν Επίσκοπος Θηβών και Λεβαδείας ήταν ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κκ. Ιερώνυμος – η πόλη του Ορχομενού δέχεται και πάλι μια μεγάλη ευλογία, καθώς φιλοξενεί για τρείς μέρες τα λείψανα του Ευαγγελιστή Λουκά – Ιδρυτή της Βοιωτικής Εκκλησίας – που φυλάσσονται στον ομώνυμο Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα.
Την υποδοχή των λειψάνων έκανε το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Ιερώνυμος παρουσία του εφημέριο του Ευ. Λουκά Θηβών π. Σπυρίδωνα, του εφημέριου της Σκριπούς π. Χαραλάμπους και άλλων ιερέων της περιοχής, των αρχών του τόπου και πλήθος πιστών απ` όλη την ευρύτερη περιοχή. 





Ο Σεβασμιώτατος τα τοποθέτησε στο κέντρο του Ναού και τέλεσε τον πανηγυρικό εσπερινό μετά θείου κηρύγματος.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκκλησιαστούν – σύμφωνα με το πρόγραμμα – και τα σχολεία της περιοχής για να πάρουν την ευλογία του Ευαγγελιστή Λουκά. 







Αξίζει να σημειωθεί πως για την ανάμνηση αυτού του μεγάλου γεγονότος, η Ενορία της Σκριπούς φιλοτέχνησε σε αντίγραφα την εικόνα του Ευαγγελιστή Λουκά που ζωγραφίζει τη μορφή της Θεοτόκου, όπως θέλει η παράδοση, φανερώνοντας την σχέση που υπάρχει στην χριστιανική πίστη μεταξύ του Ευαγγελιστή Λουκά και της Παναγίας Θεοτόκου.

Ας είναι για όλους μας ευλογία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: