Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Πανελλαδική σύσκεψη για την ΚΑΠ οργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ


Σε πανελλαδική σύσκεψη, για τα εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στις βασικές εθνικές επιλογές στο πλαίσιο λεγόμενου «ελέγχου υγείας» της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καλεί η ΠΑΣΕΓΕΣ τις διοικήσεις των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών μελών της. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύρiο, Τρίτη 7 Ιουλίου, στις 10.30 το πρωί, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο PRESIDENT.

Ειδικότερα, τα κύρια πολιτικά ζητήματα που θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν αφορούν, μεταξύ άλλων, στη χορήγηση ενισχύσεων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα με ασήμαντο μέρος γεωργικής δραστηριότητας, στον προσδιορισμό κατωφλίου για την περικοπή των ενισχύσεων, στην επιλογή μεταξύ ιστορικού ή περιφερειακού μοντέλου καταβολής των ενισχύσεων, στη δυνατότητα εφαρμογής του άρθρου 68 του νέου Κανονισμού, που προβλέπει ειδική στήριξη σε συγκεκριμένους τύπους γεωργίας ή τομείς σε περιοχές υπό αναδιάρθρωση, κ.ά.
Με την ευκαιρία της σύσκεψης αυτής θα πραγματοποιηθεί και ενημέρωση των παριστάμενων στελεχών των Ενώσεων ως προς την πορεία εργασιών για τη συλλογή, καταχώρηση και ψηφιοποίηση των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2009, έτσι ώστε να συντονισθούν οι ενέργειές για την επιτάχυνση των εργασιών αυτών.
Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ η συμμετοχή όλων των προσκεκλημένων στην κρίσιμη αυτή συνάντηση, από την οποία θα κριθούν σημαντικές αποφάσεις, θεωρείται απόλυτα αναγκαία. Πηγή www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: