Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Μέχρι τις 20 Ιουλίου οι αιτήσεις επανεξέτασης για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες


Διορία ως τις 20 Ιουλίου στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που από λάθος δεν έχουν συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα και κατά συνέπεια πλήρωσαν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Στόχος του Οργανισμού είναι να «κλείσει» η λίστα εντός του Ιουλίου και να σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πιστωθεί η επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο που κατανάλωσαν οι αγρότες.
Σύμφωνα με το http://www.paseges.gr/ από το ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι αγρότες αυτοί, που υπολογίζονται στις 50 χιλιάδες, θα πρέπει να προσέλθουν στην Ένωσή τους προσκομίζοντας φορολογική ενημερότητα (ώστε να αποδεικνύεται ότι το 50,01% του εισοδήματός τους προέρχεται από αγροτικές εργασίες) και βεβαίωση ότι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Οι υπάλληλοι της ΕΑΣ θα «σκανάρουν» τις βεβαιώσεις και θα τις στείλουν ηλεκτρονικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να εξετάσει και να επιβεβαιώσει ότι όντως από λάθος τα ονόματα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.
Εφ' όσον αυτό επιβεβαιωθεί, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα συμπεριλάβει το όνομα στη λίστα και θα ενημερώσει την οικεία Ένωση προκειμένου να επιστρέψει στον αγρότη τα χρήματα - αν βεβαίως έχει πληρώσει για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων. Στόχος του Οργανισμού είναι εντός του Ιουλίου να ολοκληρωθεί η λίστα των κατά κύριο επάγγελμα και να σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιστραφεί ο φόρος από το πετρέλαιο που κατανάλωσαν οι αγρότες. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπολογίζει ότι ο αριθμός των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών θα προσεγγίσει τελικά τις 283-4 χιλιάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια: