Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

«Προσοχή στις πενταψήφιες απάτες – Κρυφές χρεώσεις στους λογαριασμούς των κινητών μας» συστήνει η ΝΑΒ


Θετικά ανταποκρίθηκε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών στην παρέμβαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας σχετικά με τις καταγγελίες πολιτών για τις πενταψήφιες απάτες μέσω SMS . Παραδέχθηκαν ότι οι έλεγχοι προς τις εταιρείες –παρόχους πολυμεσικών υπηρεσιών είναι χαλαροί , όπως και ότι η κοινή γνώμη δεν είναι πλήρως ενημερωμένη για τις παρενέργειες που μπορεί να υπάρχουν στα πορτοφόλια τους από την χρήση τέτοιων υπηρεσιών, μας ενημερώνει με Δελτίο Τύπου της η Δ.νση Εμπορίου της ΝΑΒ.
Ήδη ανακοινώσεις της ΕΕΤΤ δημοσιεύτηκαν σε Αθηναϊκές εφημερίδες για την ενημέρωση των πολιτών και την αποφυγή της χρήσης τέτοιων υπηρεσιών .
Τα ψιλά γράμματα είναι πάρα πολλά και έτσι οι καταναλωτές είναι αρκετά εύκολο να πέσουν στην παγίδα αυτών των εταιρειών. Γι αυτό λοιπόν μη χρησιμοποιείται χωρίς πολύ σκέψη το κινητό σας για την συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς ή ψηφοφορίες με πχ έπαθλα ταξίδια, συσκευές κλπ, διότι πολύ γρήγορα θα βρεθείτε χρεωμένοι με δεκάδες απαντητικά μηνύματα από κάποιο πενταψήφιο αριθμό 54ΧΧΧ, και η χρέωση κάθε μηνύματος θα σας κοστίζει περίπου 2 ευρώ.
Προσοχή λοιπόν στην χρήση του κινητού και την συμμετοχή μας σε διάφορους περίεργους διαγωνισμούς, κουίζ και ψηφοφορίες, καταλήγει η ανακοίνωση του Αντινομάρχη κ. Λουκά Καράντζαλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: