Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Κλείνει το κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στο Δίστομο – Διαμαρτυρία από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς


Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς εκφράζει τη ριζική διαφωνία του στην απόφαση της Διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας να κλείσει 57 καταστήματα και να πραγματοποιήσει 1500 απολύσεις εργαζομένων υπό τον τίτλο της εθελουσίας αποχώρησης!
Δυστυχώς, ένα από τα Καταστήματα είναι η Εμπορική Τράπεζα του Δήμου Διστόμου Βοιωτίας.
Επιβεβαιώνεται πλέον καθημερινά ότι οι περίφημες «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» της Κυβέρνησης σημαίνουν πολύ απλά ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ αλλά και πρόβλημα στη λειτουργία και βιωσιμότητα των Τραπεζών που εκποιούνται!
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία καλούνται να πληρώσουν τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων των Τραπεζών.
Με Νομοθεσία της κυβέρνησης έγιναν προκλητικές χαριστικές ασφαλιστικές ρυθμίσεις στις Τράπεζες οι οποίες ωστόσο επιδεικνύουν την πιο σκληρή αντεργατική και αντικοινωνική συμπεριφορά με απολύσεις και με την άρνηση τους να σεβαστούν τους Νόμους και να υπογράψουν την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την ΟΤΟΕ.
Απαιτούμε από τη Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας να ανακαλέσει αυτή την απαράδεκτη απόφαση όπως επίσης και από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει ώστε να μην υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο που θα έχει τραγικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και την Εθνική Οικονομία.


Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: