Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009

Επίσκεψη στην ΕΑΒ πραγματοποίησαν Β. Παπανδρέου, Μ. Καρχιμάκη, Β. Οικονόμου και Β. ΤσόνογλουΣτις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, στην Τανάγρα, βρέθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου μαζί με κλιμάκιο του ΚΤΕ Άμυνας του κόμματος αποτελούμενο απο τον Μιχάλη Καρχιμάκη, την Βάσω Παπανδρέου και τον Βασίλη Οικονόμου. Το κλιμάκιο υποδέχθηκε πλήθος εργαζομένων, μαζί με την διοίκηση. Στην αίθουσα συσκέψεων έγινε η σχετική ενημέρωση από τον Πρόεδρο Κ. Λινάκη και τον Δ/νοντα Σύμβουλο Τ. Φιλιππάκο παρουσία της ΠΑΣΚΕ ΕΑΒ, της ΟΕ ΠΑΣΟΚ ΕΑΒ, μελών του ΣΕΕΑΒ του οποίου ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους των εργαζομένων.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία της εταιρίας, τα προγράμματα, τις προοπτικές, τις πωλήσεις, την οικονομική κατάσταση, τους πελάτες (εγχώριους και ξένους) καθώς και για τα προβλήματα του προσωπικού.
Σε δηλώσεις της εξέφρασε την ανησυχία της για την οικονομική κατάσταση της ΕΑΒ, την αδυναμία λήψης και εκτέλεσης νέων προγραμμάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των Ηλεκτρονικών, την κερδοφορία των υπαρχόντων, την σχέση της εταιρίας με τον βασικό πελάτη, δηλαδή τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολεμική Αεροπορία, την έλλειψη προσωπικού και τον κίνδυνο απώλειας της τόσο σημαντικής τεχνολογικής εμπειρίας λόγω αποχωρήσεων .
Στην συνέχεια επισκέφτηκαν χώρους εργασίας όπου συνομίλησαν με τους εργαζόμενους σχηματίζοντας άποψη δια ζώσης για την πορεία των προγραμμάτων, τις δυσκολίες, τους τρόπους εκτέλεσης των έργων καθώς και τις μεγάλες δυνατότητες του προσωπικού, την τεχνολογική του αρτιότητα αλλά και την πολύτιμη εμπειρία που διαθέτει.
Η Βασιλική Τσόνογλου αναφέρθηκε στις θέσεις του Κινήματος για την Αμυντική Βιομηχανία ενώ σε ότι αφορά την ανάγκη στήριξης των Πολεμικών Βιομηχανιών της χώρας ανέδειξε τον πρωταρχικό τους ρόλο στην Εθνική Άμυνα και την συνεισφορά τους στην Εθνική Οικονομία.
Τόνισε πως απαιτείται πρώτα απ’ όλα στήριξη από την Πολιτεία καθώς ο κοινωνικός και ο επιχειρησιακός ρόλος τους τις καθιστά υψίστης σημασίας για την χώρα.
Παράλληλα ανέδειξε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των Αμυντικών Βιομηχανιών καταδεικνύοντας τον πρωτεύοντα ρόλο της ΕΑΒ σε μια τέτοια συνεργασία για την επίτευξη των Εθνικών στόχων και τόνισε την δέσμευση της επόμενης Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που είναι η κατάργηση του κοινωνικά άδικου νόμου περί ΔΕΚΟ και η επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στην φιλολαϊκή πρότερη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr