Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

1,75 εκατ. Ευρώ για την εξόφληση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»


Για την εξόφληση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» το Α’ εξάμηνο του 2009 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει εκταμιεύσει 1,75 εκατ. Ευρώ, ποσό που έθεσε ήδη στη διάθεση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων οι οποίοι διαχειρίζονται κατά τόπους το Πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα επί συνόλου 93 δικαιούχων ΟΤΑ και Φορέων οι 76 έχουν ήδη λάβει το σύνολο του ποσού που τους αναλογεί για τη λειτουργία του «Βοήθεια στο Σπίτι» το Α’ Εξάμηνο του 2009, ύψους 1.462.489,00 Ευρώ.
Οι 17 δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη λάβει το ποσό που τους αναλογεί, παρότι αυτό έχει ήδη εκταμιευθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς είναι σε διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την είσπραξή του, ύψους 295.000,00 Ευρώ.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας δήλωσε σχετικά:
«Η Κυβέρνηση αναδεικνύει την κοινωνική της ευαισθησία εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”. Διατέθηκαν οι απαραίτητοι εθνικοί πόροι, ενώ παράλληλα οριστικοποιήθηκε η συνέχιση του προγράμματος μέχρι και το 2013 με ένταξή του στο ΕΣΠΑ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: