Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Έρχεταιιιιιιιιιιιιιιι το Καρναβάλι Ορχομενού 2018 με την υποστήριξη του Δήμου Ορχομενού και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Δεν είναι πλέον είδηση, αφού γνωστή είναι σε όλους μας  η διαχρονική, στενή σχέση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά με τον Ορχομενό αλλά και την ευρύτερη περιοχή μας. Μια σχέση που χάνεται στο χρόνο αλλά και εδραιώνεται συχνά πυκνά μέσα από κινήσεις που στόχο έχουν να δίνουν σε κάθε τόπο της Βοιωτικής γης, αυτό που του αναλογεί. Κι` αυτό που φέτος Παπαθωμά και Μπακογιάννης είχαν στα σχέδιά τους,  ήταν να στηρίξουν τις Απόκριες στον Ορχομενό!!!

Παραδοσιακά, λοιπόν, οι Απόκριες στη Βοιωτία είναι συνυφασμένες με τον Καρναβάλι στον Ορχομενό, το οποίο με περισσό κέφι, μεράκι, δημιουργικότητα και κυρίως πάθος διατηρεί ακμαίο ο Πολιτιστικός και Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού με την υποστήριξη του Δήμου Ορχομενού και πολλών φορέων της πόλης, συλλόγων και φυσικά μεμονωμένων χορηγών.
Φέτος, όμως, κάτι νέο έρχεται να εδραιωθεί, αφού η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – όπως μάθαμε ανακοινώθηκε και δημόσια από τους κκ. Παπαθωμά και Υπερήφανο κατά την κοπή της πίτας της Αθλητικής Ένωσης Ορχομενού – όχι απλά στηρίζει ( όπως έκανε άλλωστε και όλα τα προηγούμενα χρόνια ) αλλά από αυτή τη χρονιά συνδιοργανώνει τις Απόκριες στον Ορχομενό, οι οποίες θα κορυφωθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, πρόγραμμα για το οποίο θα επανέλθουμε.

Μια πρωτοβουλία που περνά μέσα από την κεντρική φιλοσοφία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη και των συνεργατών του, να διατηρηθούν από τη μια τα ήθη και τα έθιμά μας, παρά τις πιέσεις των καιρών και από την άλλη όλος αυτός ο κόσμος, οι εθελοντές και οι εθελόντριες σε κάθε γωνιά της Στερεάς, να ξέρουν ότι αναγνωρίζεται και ο χρόνος τους και ο κόπος τους.


Κι` ενώ οι τελευταίες λεπτομέρειες καθορίζονται, το κλίμα ανάμεσα μας αρχίζει να ζεσταίνεται προκειμένου το παραδοσιακό Καρναβάλι μας να γίνει και φέτος η αφορμή, να «ξαναβουλιάξειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι» τον Ορχομενό!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: