Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου από τη Δημοτική Παράταξη "Ορχομενός - Νέα Εποχή"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ:  Δήμαρχο Ορχομενού

     Δήμαρχε,
Επανέρχομαι στο θέμα της κοπής των δένδρων  ομολογώντας ότι δεν έδωσα τη δέουσα σημασία στα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια κι΄αυτό γιατί δεν υπολόγισα σωστά το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την, στην κυριολεξία καταστροφική οικολογική μανία που έχει καταλάβει τους υπεύθυνους της σημερινής Διοίκησης του Δήμου.
 Αναγκάστηκα λοιπόν να ασχοληθώ προσωπικά με το συγκεκριμένο θέμα, μετά από αυτά που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ στις 10/3/2015, με αφορμή τις καταγγελίες των συναδέλφων κ.κ Στεφανίδη και Βούτσα και τις απαντήσεις που έδωσαν ο  Δήμαρχος  από τη μία ότι, δήθεν οι ανωτέρω αναφερόμενοι παραπληροφορούν και ο αρμόδιος  Αντιδήμαρχος από την άλλη ( και μάλιστα με ιδιαίτερες φωνασκίες κατά τη διάρκεια της δικής μου τοποθέτησης) , ότι είναι όλα ψέματα και ότι ενήργησε βάσει της απόφασης του Δ.Σ, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου.
  Επισκεφτήκαμε λοιπόν ο κ. Ζυγούρης, ο κ. Τριανταφύλλου και εγώ τα επίμαχα σημεία της κοπής των δένδρων και διαπιστώσαμε τα εξής:
α) στη δυτική πλευρά των πέτρινων έχουν κοπεί δέκα (10) πεύκα, όσα ακριβώς ανέφερε ο κ. Στεφανίδης, χωρίς να γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην πρόταση της Υπηρεσίας και η οποία πρόταση ομόφωνα έχει ψηφίσει το Δ.Σ και
β) στο κοιμητήριο του Ορχομενού έχουν επίσης κοπεί τρία (3) πεύκα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην πρόταση της Υπηρεσίας.
Χωρίς να αναφέρω την εγκληματική παρέμβαση στις πηγές και φυσικά δεν γνωρίζω ακόμη τι έχει συμβεί στις τοπικές κοινότητες.
 Μετά τις παραπάνω διαπιστώσεις για τις οποίες δεν χωρεί καμία αμφισβήτηση  Δήμαρχε απαιτώ από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μαράντο να ανακαλέσει και να  ζητήσει συγγνώμη από τα μέλη του Δ.Σ. λόγω των ψευδών αναφορών του, σε διαφορετική περίπτωση ζητώ την απομάκρυνσή του από τα καθήκοντά του και σας πληροφορώ ότι θα μεταβώ ο ίδιος να ζητήσω παρέμβαση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δασαρχείου για τα περαιτέρω.
                                                                  Ορχομενός, 13-3-2015
  

                                                                 Κ. Ξηρογιάννης
                                                        Επικεφαλής Δημ. Παράταξης
                                                        ΄΄Ορχομενός Νέα Εποχή΄΄



Δεν υπάρχουν σχόλια: