Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Στην «αγκαλιά» της Λιβαδειάς ο Γ. Καλογήρου

Στην γη της Λιβαδειάς της «αρχόντισσας της Ρούμελης» (όπως ο ίδιος έλεγε), που αγάπησε με πάθος και υπηρέτησε με κάθε τρόπο μέχρι την τελευταία του πνοή αναπαύεται πλέον ο Γιώργος Καλογήρου.
Ο Γ. Καλογήρου, πρώην Βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ, αγωνιστής της δημοκρατίας, και διαπρεπής δικηγόρος  του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 87 ετών.
Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του Κινήματος, έντιμος και ιδεολόγος πολιτικός, με ιδιαίτερη αγάπη για τη γενέτειρα του τη Λιβαδειά.
Είχε εκλεγεί βουλευτής Βοιωτίας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος δύο φορές, 1981 – 1985 και 1985 – 1989, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1998 διεκδίκησε το Δήμο Λεβαδέων, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένη Λιβαδειά», ενώ διετέλεσε και πρόεδρος των Μακεδονικών Αερογραμμών
Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέσθηκε στις 3 μμ της Δευτέρας στο Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς παρουσία της οικογένειάς του, συγγενών, φίλων, βουλευτών, αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου που τον αποχαιρέτησαν με οδύνη.
Ανάμεσα στους πολιτικούς (φίλους και αντιπάλους) που αποχαιρέτησαν τον Γ. Καλογήρου  ήταν ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευάγγελος Μπασιάκος, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Ακριβάκης, Γιώργος Κατσιμπάρδης και Βασίλης Τόγιας, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Αριστείδης Τσιπλάκος, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Καράμπελας, ο πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, η δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, ο πρώην δήμαρχος Αριστείδης Ρούσσαρης και πολλοί άλλοι.
Για τον αείμνηστο Βουλευτή συλλυπητήρια μηνύματα στους οικείους του εστάλησαν από τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό κόσμο αλλά και από απλούς πολίτες.
Ψήφισμα για το θάνατο το Γιώργου Καλογήρου εξέδωσαν μεταξύ άλλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς και ο Δήμος Λεβαδέων.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για τον θάνατο του Γιώργου Καλογήρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Γιώργος Καλογήρου υπήρξε ιστορικό στέλεχος του Κινήματος, διαπρεπής δικηγόρος που τίμησε με τους αγώνες του την Δημοκρατική Παράταξη. Με αφοσίωση και πείσμα υπηρέτησε τον τόπο του μέχρι το τέλος της ζωής του. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Πηγή www.viotianet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: